open-navfaktor-logo
search
U elementu
Zdravko Mamić, alfa i omega Dinama, priznao: Kriv sam... Oprostite i uživajte
Zdravko Mamić, nekada prvi čovjek zagrebačkog Dinama, koji se već neko vrijeme nalazi se u BiH, nakon što je nepravomoćno osuđen za pljačku više od 300 miliona kuna, večeras se oglasio na svom Facebook profilu.
03.12.2020. u 23:23
get url
text

Mamić je "priznao je krivicu" za sve dobro što je Dinamo napravio u Evropi. Modri su večeras osigurali plasman u nokaut fazu, a jedina su ekipe u evroskim takmičenjima koja nije primila gol.

- Kriv sam što sam sa saradnicima stvorio stroj zvan GNK Dinamo koji je večeras samljeo evropskog velikana Feyenoord Rotterdam u gostima!

Kriv sam što sam postavio temelje ekipi kojoj jedinoj u Evropi ove sezone nije niko zabio gol!

Kriv sam što radimo svakog dana na poboljšanju uvjeta u kojima se bruse novi svjetski fudbalski dijamanti!

Kriv sam što sam nagovorio brata da se žrtvuje i preuzme ulogu trenera Dinama pod neviđenim pritiskom!

Kriv sam što je još jednom pokazao kakva je trenerska veličina!

Kriv sam što nakon ljetnih medijskih natpisa da u Dinamu traje rasprodaja ove jeseni igramo najuvjerljivije evropske fudbalske utakmice u novijoj historiji!

Kriv sam što vučemo hrvatski fudbal i koeficijent kao maglev vlak!

Oprostite i uživajte večeras uz poštivanje mjera, otvorite najbolju bocu koju imate Dinamovke i Dinamovci i nazdravite sjajnim dečkima, treneru i stručnom štabu, oni su to zaslužili! Čestitam svima bez kojih ovog uspjeha ne bi bilo - našim zlatnim tetama čistačicama, kuharima, kuharicama, radnicima na održavanju terena i stadiona, portirima, oružarima, trenerima u fudbalskoj školi, zaštitarima, djelatnicima, upravi, stručnom štabu i igračima. Ovaj uspjeh je vaš uspjeh - napisao je Mamić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.