Sinoć je gostovao na RTRS-u u emisiji Telering kod Mate Đakovića, gdje je pričao o svemu i svačemu, a dotakao se i četvrtfinalnog para Mundijala između Hrvatske i Brazila.

- Ovo je jedan od najboljih Brazila u historiji. Brazil je igrao tehnički dotjeraniji u proteklim desetljećima od Hrvatske. Ovo su sada zvijeri, ovo ti ne znaš od kuda sijeva brzina, od Raphinhe, Neymara, Viniciusa. Ne znaš ko je brži. Ovo je jedan Brazil, onaj stari, ali nadodana još zastrašujuća brzina i agresija.

Ipak, Hrvatska je pokazala nebrojeno puta da može igrati sa najboljima. Radi se o kontinuitetu. Hrvatska je u ulozi totalnog autsajdera protiv Brazila, ali može se desiti dan inspiracije. Da li će to biti Modrić, Kovačić, Brozović... Hrvatska sigurno nije bez šansi protiv Brazila - istakao je Mamić.

Istovremenu uporedio je naše komšije, ustvrdivši kako Srbija nema ono što ima Hrvatska.

- Rekao sam, vrlo je jednostavan odgovor na to. U Piksija (Dragan Stojković) sam polagao velike nade, pokazalo se da su one opravdane. Sada su se, ipak, pokazale stare srpske devijacije. Hrvati su od hrvatske reprezentacije napravili hrvatsku državu, pokret.

VEZANI TEKST - Mamić o fudbalskim funkcionerima s pištoljem na sljepoočnici koji izvršavaju mafijaške naredbe

Nevjerovatno koliko su se građani okupili u jedinstvu oko reprezentacije. To je dovedeno do razime fanatizma. To je na kraju epilog za ove rezultate. Srbi to nisu napravili, imali su neviđene igrače, nikada nisu napravili kult reprezentacije. Njihovu su repku sastavljali po kafićima i restoranima. Nije bilo srčanosti, pripadnosti reprezentaciji. Kada je došao jedan neovisan čovjek, ti su utjecaji nestali i pali. Došao je onda plasman na SP. Ipak, Srbi su neuredno izgledali na ovom Mundijalu. Bilo mi je žao kako su se nedolično ponašali.

To su mega igrači, meni je nestvarno da nisu prošli grupu. Mislio sam da mogu otići i do kraja u nekoj varijanti. Vidjeli smo šta se sve dešavalo na terenu. Ponašanje je bilo ispod razine profesionalaca. Sve je bilo nakaradno. Poštujem ljude u srpskom fudbalu, ali je ovo bilo ispod svakog nivoa - kazao je Mamić.

Nekadašnji nedodirljivi šef Dinama bježi od optužbi iz Hrvatske za krađu oko 30 miliona KM iz kase Modrih, zbog čega je optužen na zatvorsku kaznu od šest i po godina. Mir je pronašao u Međugorju.