Poslije sjajnih ovosezonskih partija u Ligi prvaka veliko interesovanje među evropskim velikanima vlada za Matthijsa de Ligta, talentovanog stopera Ajaxa i reprezentativca Holandije.

Ajax je hit ove sezone i na korak je od plasmana u finale elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Mundo Deportivo piše kako je De Ligt pred vratima Camp Noua. Naime, Calciomercato je objavio informaciju kako je Ajaxov sportski direktor Marc Overmars odbio Juventusovu ponudu od 80 miliona eura s riječima da je igrač već obećan Barceloni i da se to ne može promijeniti.

Da bi to mogla biti istina, govori i najnovija informacija engleskih medija. Devetnaestogodišnji Holanđanin navodno je odbio ponudu Manchester Uniteda od 15 miliona eura neto godišnje plaće.

Sve govori u prilog tome da će De Ligt poći stopama svog klupskog kolege Frankieja de Jonga koji je u zimskom prijelaznom roku dogovor prelazak u Barcelonu.

Mudno piše da se delegacija Barcelone našla s predstavnicima igrača nakon utakmice Juventusa i Ajaxa u Torinu, a navodno je u pao konačan dogovor. Spekuliša se da će Barca Ajaxu isplatiti 80 miliona eura plus bonuse.