open-navfaktor-logo
search
Dva velika derbija
Željezničar u problemčićima dočekuje Tuzla City, Sarajevo gost Zrinjskom
Utakmice Zrinjski - Sarajevo i Željezničar - Tuzla City zaključit će deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
05.10.2020. u 08:37
get url
text

Susret na stadionu Pod Bijelim brijegom počinje od 18 sati, a u ovom meču aktuelni prvak naše zemlje nastojat će da ostane jedini neporaženi tim u novoj sezoni. S druge strane, Plemići igraju u sve boljoj formi poslije nešto slabijeg starta, te su sigurno odmorniji od izabranika Vinka Marinovića koji su u četvrtak play-offu Evropske lige eliminisani od Celtica.

Mladen Žižović u večerašnjem derbiju neće moći računati na usluge dvojice bivših fudbalera Sarajeva Almira Bekića i Tomislava Barbarića, a pod znakom pitanja je i nastup Miloša Filipovića.

U sastavu Sarajeva neće biti kapitena Krste Velkoskog, koji je dobio poziv u reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

- Igrat će igrači koji su najsvježiji i najspremniji. Imali smo ta tri-četiri dana da se pripremimo za ovu utakmicu i mislim da smo spremni za susret u Mostaru - kazao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović.

Iako su njegovi igrači odmorniji, trener Zrinjskog Mladen Žižović očekuje težak susret.

- Očekuje nas teška utakmica, Sarajevo i mi smo na sjajan način predstavljali fudbal BiH u Evropi i sigurno nas čeka zanimljiva utakmica i prava je šteta što neće biti bar dijela navijača da možemo svi zajedno pogledati dvije najbolje bh. ekipe, barem po trenutnoj formi - rekao je Žižović.

VEZANI TEKST - Željezničar oslabljen protiv Tuzla Cityja: Semir Štilić pauzira 14 dana

Deseto kolo zaključit će susret na Grbavici u kojem će Željezničar ugostiti Tuzla City. Plavi, prema riječima šefa struke Amara Osima, imaju "problemčića", a najtrofejniji bh. klub poražen je u posljednja dva susreta na domaćem terenu. Uz to trener Želje neće moći računati na svog kapitena Semira Štilića.

- Imat ćemo 11 igrača spremnih da se biju, trude, da trče i da nas pokušaju ostaviti u gornjem dijelu tabele, a to možemo samo pobjedom. Ne možemo računati na sve igrače, imamo nekih problemčića, dodao sam -"čića" da to malo ublažim, ali šta da radimo. Kao što sam rekao, imat ćemo 11 spremnih igrača koji će svojim kvalitetima kompenzirati nedostatak ovih igrača koji nam neće igrati. Nije prvi put, nismo nijednom ove sezone bili kompletni - poručio je Osim uoči ove utakmice.

Susret između Željezničara i Tuzle City igra se s početkom od 20 sati uz direktan prijenos na Areni Sport, dok će prijenos susreta iz Mostara realizirati platorma MojaTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.