Željko Raguž izabran je za predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH na drugoj izbornoj skupštini tog kluba koja je održana danas u Mostaru.

Za zamjenika predsjednika Kluba javnim glasanjem izabran je Anto Spajić, dok su za potpredsjednike izabrani Rade Bošnjak, Ivo Andrić Lužanski, Mato Zovko, Mile Lasić, Mijo Matanović i Davor Čordaš.

Za članove Predsjedništva Kluba izabrani su Mato Matijević, Ivica Dujmović, Zdravko Franjčević, Antonio Sesar, Stjepan Krasić, Petar Majić,  Hrvoje Milošević, Ivan Ivić i Josip Jerković.

Na skupštini Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH sudjelovalo je 100 izaslanika iz cijele BiH te mnogobrojni gosti i uzvanici među kojima je bio i Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a RH "dr. Franjo Tuđman", te Vladimir Šeks, pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a RH.

Prisutnima se obratio i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović, koji je zahvalio Klubu utemeljitelja i svim prisutnima kao dijelu jedne velike obitelji.

- Ja sam siguran da je ovo dobar put da svima pošaljem poruku, pa i vama ovdje, da HDZ nije sastavnica i zbroj naših sastavnica koje su definirane u našem Statutu. Ona je mnogo više od toga. Zato nam danas treba ova snaga dok još uvijek možemo ovako zajednički razmišljati jer biološko je počesto ograničenje za veliki dio nas da možemo okupiti svakog Hrvata u BiH kroz ove sastavnice, našu Mladež i Zajednicu žena. I zato vas molim da budemo jedna velika snaga, jedna velika sinergija ovih naših sastavnica i da slijedimo ono što ste vi definirali u svom ustroju kada je u pitanju Statut HDZ-a BiH - kazao je Čović.

 Klub utemeljitelja HDZ BiH je prema Statutu HDZ BiH zasebna organizacija, koja djeluje u sastavu te stranke, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.