open-navfaktor-logo
search
Posjeta Nyonu
Zeljković, Džemidžić i izvjesni Miličić kod Čeferina: Precizirani detalji oko izgradnje terena
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin ugostio je danas u Nyonu, predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vicu Zeljkovića i delegaciju Saveza. 
18.10.2021. u 16:01
get url
text
get url
text

Tema sastanka prevashodno je bila ulaganje u razvoj fudbalske infrastrukture sa posebnim naglaskom na rekonstrukciju 12 terena stadiona premijerligaških klubova. To je primarni projekat, za koji je UEFA dala punu podršku u realizaciji novom rukovodstvu Saveza. Nakon ovog slijede i drugi projekti koje je predsjednik Zeljković najavio na današnjem sastanku.

- Na inicijativu predsjednika Zeljkovića, predsjednik UEFA-e Čeferin sa najbližim saradnicima će posjetiti Bosnu i Hercegovinu, gdje će se detaljnije predstaviti novi projekti i plan za dalja ulaganja u razvoj fudbala u našoj zemlji - saopćeno je iz FSBiH.

Nakon sastanka Vico Zeljković je istakao:

- Zahvaljujem predsjedniku Čeferinu i UEFA direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, što su organizovali ovaj sastanak na kojem smo imali priliku otvoreno razgovarati i prenijeti neka naša zapažanja kao i predstaviti nove ideje i projekte koje planiramo u narednom periodu. Već je poznato da smo dobili podršku Evropske fudbalske federacije za naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom, te smo danas precizirali pojedinosti oko kompletnog projekta. Podrška predsjednika UEFA-e Čeferina puno nam znači, razgovori su prijateljski i konstruktivni tako da ćemo uskoro organizovati i jedan sastanak kod nas.

VEZANI TEKST - Koliko je FSBiH plaćao noćenje u hotelu za anonimusa iz Beograda?
 

Iako su, kako je saopćeno, precizirane pojedinosti vezane za izgradnju terena, javnost u BiH još uvijek nije upoznata kada će radovi krenuti ni koliko će sve to koštati, kao ni način na koji će projekat biti finansiran. Podsjećamo da je ranije predsjednik FSBiH Vico Zeljković najavio da će tri terena biti završena do kraja 2021. godine. Od toga neće biti ništa.

U delegaciji FSBiH, osim Zeljkovića, bili su njegov savjetnik, izvjesni Marko Miličić i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.