open-navfaktor-logo
search
Kongres FIFA-e
Zeljković sa Infantinom: Radujem se novim projektima
Na 73. FIFA Kongresu održanom danas u Kigaliju (Ruanda(, Gianni Infantino je dobio novi četverogodišnji mandat na čelu svjetske fudbalske organizacije.
16.03.2023. u 13:44
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Gianni Infantino ostaje predsjednik FIFA-e

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković prisustvovao je kongresu i istakao odličnu saradnju koju ima sa predsjednikom FIFA-e:

- I u naredne četiri godine će gospodin Gianni Infantino sa svojim timom voditi svjetsku fudbalsku federaciju. Rezultati koje su postigli u prethodnom periodu i aplauz koji je predsjednik FIFA dobio nakon svog izlaganja najbolji su pokazatelj njegovog rada. Više puta sam isticao odličnu saradnju i odnose koju imam sa prvim čovjekom FIFA-e i radujem se novim projektima i izazovima koji nas čekaju, a sa ciljem budućeg razvoja fudbala u BiH. U predsjedniku Infantinu i FIFA imamo iskrenog partnera za ostvarenje naših ambicija.

Pored Zeljkovića, u Ruandi borave njegov savjetnik Marko Miličić i generalni sekretar FSBiH Adnan Džemidžić.

Zeljković je prije puta u Ruandu najavio da će prisustvo kongresu FIFA-e iskoristiti da obavi niz sastanaka sa predsjednicima fudbalskih saveza sa svih kontinenata s ciljem podrške razvoja bh. fudbala, a da će poseban akcenat biti na podršci za nastavak izgradnje hibridnih terena, kao i uvođenje VAR tehnologije u Premije ligu BiH, s ciljem unapređenja suđenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.