open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Željo dočekuje Radnik, Grbavica se oprašta od legendarnog navijača
Posljednje dvije utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas
16.09.2018. u 10:19
get url
text

GOŠK u Gabeli od 16.30 sati dočekuje Mladost, a tri sata kasnije Željezničar na Grbavici igra protiv Radnika.

GOŠK i Mladost imaju po šest bodova i okršaj je to timova koji nisu na najbolji način otvorili sezonu, zbog čega se nalaze u donjem dijelu tabele. Mladost je tek u prošlom kolu upisala prvi trijumf, ali u prilog im svakako ne ide činjenica da nikada u Premijer ligi BiH nisu savladali Gabeljane.

Željezničar protiv Radnika traži tri nova boda, koja bi Plave vratila na vrh tabele. To mjesto sada drži Sarajevo, zahvaljujući subotnjoj pobjedi protiv Tuzla Cityja na Koševu.

Ekipa s Grbavice apsolutni je favorit u ovom meču, iako Radnik u Dolini ćupova tradicionalno dobro igra. Usput, Semberci ove sezone imaju samo jedan poraz. U deset utakmica na Grbavici, Radnik je pet puta ostao neporažen, a Željo je u posljednja četiri susreta protiv ovog tima pred svojim navijačima ostvario maksimalan učinak.

Visok pobjeda na Pecari prije reprezentativne pauze popravila je rasoloženje u ekipi Milomira Odovića. Na Pecari je "pocrvenio" Bakrač i on neće biti u konkurenciji.

Iz Željezničara su najavili da će se protiv Radnika na poseban način oprostiti od legendarnog navijača Adnana Čerkeza, koji je nedavno preminuo.

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.