open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 5. kolo
Željo dočekuje Rudar, Zrinjski kod uzdrmanog prvaka
Utakmicama na Grbavici i u Banjoj Luci večeras će biti kompletirano 5. kolo Premijer lige BiH u fudbalu.
16.08.2021. u 08:20
get url
text

Željezničar će od 18 sati ugostiti ekipu Rudar Prijedora i tražit će pobjedu kojom bi se donekle iskupio za bruku iz prošlog kola u kojem je deklasiran na gostovanju kod Zrinjskog. Utakmica će biti specifična za Tomislava Ivkovića, trenera Želje.

Hrvatski strateg tokom prošle sedmice imao je smrtni slučaj u porodici, preminula mu je majka, ali je odlučio ostati u Sarajevu i najavljeno je da će voditi ekipu, a potom će se zaputiti u Zagreb (sahrana u srijedu).

Rudar na Grbavicu dolazi oslabljen, jer trener Nikica Milenković neće moći računati na povrijeđenog ofanzivca iz Gane Josepha Amoaha.

Derbi večeri, ali i pete dionice u Banjoj Luci će odirati Borac i zahuktali Zrinjski. Mostarci su u 4. kolu pregazili Želju, ali su i prije toga prezentovali potentan i ofanzivan fudbal, pogotovo u 3. kolu na gostovanju kod Sarajevu, gdje su slavili sa 2:0. Zanimljivo, tada su ostavili Bordo tim bez udarca u okvir gola...

S pravom su jedan od glavnih kandidata za šampionsku titulu, a da li izabranici trenera Sergeja Jakirovića spremni iznijeti ovaj teret saznat ćemo večeras.

S druge strane Borac je u velikoj krizi. Banjalučani su dobrano uzdrmani, bez pobjede su u dosadašnja tri meča (odgodili su utakmicu protiv Tuzla Cityja), a ako žele odbraniti naslov moraju početi pobjeđivati.

Banjalučane nije razbudila ni promjene trenera. Naprotiv, na debiju Zorana Milinkovića protiv Posušja na Mokrom docu, doživjeli su poraz.

Oba večerašnja susreta bit će emitovana u direktnom TV prijenosu. Na Grbavici će biti kamere Moja TV, a iz Banja Luke će signal emitovati Arena sporta.

Rezultati

Široki Brijeg - Leotar 2:0
Tuzla City - Posušje 4:1
Sarajevo - Radnik 2:1
Velež - Sloboda 0:2
ponedjeljak
Željezničar - Rudar (18 sati)
Borac - Zrinjski (20)

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.