open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Željo na popravnom protiv Olimpika, Široki u Banjoj Luci
Preostala tri susreta 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a zanimljiviji susret igra se na Gradskom stadionu u Banjoj Luci gdje će Borac ugostiti Široki Brijeg.
25.04.2021. u 08:03
get url
text

Nakon subotnjeg remija Zrinjskog i Sarajeva banjalučki sastav ima priliku da se eventualnom pobjedom izjednači sa aktuelnim prvakom i liderom na tabeli. No, nikako ne treba zaboraviti činjenicu da je Borac u srijedu igrao revanš-susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine i bez obzira na sve, sigurno je da Široki Brijeg odmorniji dočekuje večerašnji duel.

VEZANI TEKST - Remi Zrinjskog i Sarajeva, očekuje nas zanimljiva završnica PLBiH

Ekipa Tonija Karačića nalazi se u mini-krizi nakon što je u tri posljednja susreta upisala dva poraza i jedan remi, no pobjeda ih približava četvrtoplasiranom Zrinjskom na samo jedan bod, a upravo Plemići u narednom kolu gostuju na Pecari.

- Mi jesmo u krizi rezultata, ali naši nastupi me drže pozitivnim. Niko nas nije nadigrao. Igramo dobro, a ne osvajamo bodove - izjavio je trener Toni Karačić koji neće moći računati na kartonirane Zvonimira Begića i Tomislava Čuljka.

- Igramo protiv direktnih rivala u borbi za nastup u Evropi. Koliko je teško nama, tako će biti i njima. Zapravo, bit će borba do samoga kraja - dodao je trener Širokog.

U Borcu su svjesni važnosti današnjeg susreta, no šef struke Marko Maksimovića tvrdi kako je svaka naredna utakmica za njegove izabranike i njega najbitnija.

VEZANI TEKST - Velež produžio nevjerovatan niz, Sloboda bolja od Mladosti

- Svaka naredna utakmica je najbitnija. Poslije nje, vjerujemo da će situacija biti jasnija što se tiče borbe za Evropu. očekujem da Široki Brijeg dolazi u Banja Luku nešto da traži da se vrati u borbu za izlazak u Evropu. Istovremeno, imaju i oni kadrovskih problema, ali dolaze sa najboljim krilima, sa kapitenom, sa 90 posto ekipe, pa ih ne vidim sa bijelom zastavom. Mi smo s druge strane u dobrom momentu, igramo kući i imamo preduvjete da odigramo dobru utakmicu i dođemo do rezultata koji nas interesuje - istakao je šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović.

Direktan TV prijenos susreta iz Banje Luke koji počinje od 19 sati realizirat će Arena Sport.
Što se tiče preostala dva meča, od 15 sati Radnik gostuje kod Tuzla Cityja, dok će Željezničar od 17 sati na Grbavici biti domaćin Olimpiku.

Plavi su još uvijek bez trijumfa ovog proljeća, što ih čini jedinim timom koji nije okusio slast pobjede. Susret s gradskim rivalom bit će im ujedno i prilika za popravio, s obzirom na to da su Vukovi nedavno odnijeli puni plijen iz Zvorničke 27.

Premijer liga, 27. kolo:
Subota, 24. april:
Sloboda – Mladost 1:0
Velež – Krupa 2:1
Zrinjski – Sarajevo 1:1

Nedjelja, 25. april:
Tuzla City – Radnik (15, Arena Sport) / Admir Šehović (Sarajevo)
Željezničar – Olimpik (17, MojaTV) / Irfan Peljto (Sarajevo)
Borac - Široki Brijeg (19, Arena Sport) / Adis Mulahasanović (Sarajevo)

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.