open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 16. kolo
Željo oslabljen u Prijedoru, Tuzlaci nastavljaju lov na Zrinjski
Dva susreta 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu na rasporedu su danas, a oba počinju u istom terminu - 13 sati.
07.11.2021. u 08:41
get url
text

Oslabljeni Željezničar će gostovati kod Rudara u Prijedoru, dok će Tuzla City lov na Zrinjski nastaviti u Posušju.

Tim sa Grbavice je u nizu od tri poraza, dok s druge strane Rudar u ovu utakmicu ulazi na krilima osvojenog boda protiv Sarajeva na Koševu.

Tomislav Ivković, trener Sarajlija, u Prijedoru neće moći računati na pet standardnih igrača. Aleksandar Kosorić i Mate Crnčević suspendovani su zbog akomuliranih žutih kartona. Mustafa Mujezinović dobio je slobodno, jer je prije nekoliko dana dobio kćerku, dok golman Josip Bender i veznjak Haris Hajdarević imaju zdravstvenih problema.

Svjestan je Ivković da mu je ovo možda i posljednja šansa da vrati povjerenje navijača, a eventualni poraz vjerovatno bi znači i raskid saradnje između hrvatskog trenera i Plavih.

Tuzla City je pod određenim pritiskom pred gostovanje na Mokrom Docu. Zrinjski, trenutni lider, sinoć je bez problema slavio protiv Borca, a ako Tuzlaci žele zadržati priključak i ostati u utrci za titulu ne smiju gubiti bodove u utakmicama kakva je ova danas.

Husref Musemić neće moći računati na suspendovane Damira Mehidića i Ajdina Nukića, dok u Posušju nema suspendovanih igrača.

Rezultati, parovi, sudije i satnica 16. kola

Leotar - Široki Brijeg 1:3
Radnik - Sarajevo 0:1
Zrinjski - Borac 4:1

nedjelja

Rudar - Željezničar (Antoni Bandić, 13 sati, Moja TV)
Posušje - Tuzla City (Miloš Gigović, 13 sati, Arena Sport)

ponedjeljak

Sloboda - Velež (Frano Jelić, 18 sati, Arena Sport)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.