open-navfaktor-logo
search
Poseban motiv
Željo protiv Radnika želi ponoviti igru sa Pecare
Ekipu iz Bijeljine Željezničar dočekuje u nedjelju, 16. septembra, sa početkom u 19.30 sati
14.09.2018. u 11:13
get url
text

Fudbaleri Željezničara reprezentativnu pauzu proveli su na liderskom mjestu, a takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavljaju utakmicom devetog kola protiv Radnika.

Ekipu iz Bijeljine Željezničar dočekuje u nedjelju, 16. septembra, sa početkom u 19.30 sati.

- Kao i u svakoj utakmici, a posebno kada igramo kući, mi po inerciji idemo na pobjedi. Ovo je prva u nisu značajnih utakmica. Nadam se da smo na pravi način iskoristiti reprezentativnu pauzu i da ćemo na pravi način uči u ciklus koji nam slijedi, a tu mislim na ritam srijeda-nedjelja - rekao je Odović, te naglasio da je tokom pauze pokušao popraviti fizičku spremnu kod svojih igrača.

- Osim što smo radili na poboljšanju fizičke spreme svakako smo dosta pažnje posvetili i tehničko-taktičkoj pripremi, a sve to kako bi naš individualni kvalitet najbolje ispoljili kroz dobre partije cijelog tima - dodao je trener Plavih.

Mladi veznjak Anel Šabanadžović otkrio je kako je utakmica s Radnikom izuzetno važna za klub sa Grbavice.

- Ova utakmica je nama jako bitna, iako je Radnik dobra ekipa. Mislim da ukoliko ponovimo igru iz Širokog Brijega da ćemo upisati nova tri boda - naglasio je Šabanadžović.

Veznjak Željezničara otkrio je da će on i njegovi saigrači imati poseban motiv u susretu protiv Radnika.

- Nedavno je preminuo veliki navijač našeg kluba Ake Čerkez, a mi ćemo se potruditi da ovu utakmicu odigramo što bolje u spomen i sjećanje na njega - dodao je Šabanadžović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.