open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 16. kolo
Željo se spasio poraza u 95. minuti, Gigović u centru pažnje na Mokrom Docu
Fudbaleri Željezničara četvrtog uzastopnog poraza spasili su u 95. minuti.
07.11.2021. u 14:51
get url
text

Tim sa Grbavice remizirao je na gostovanju kod Rudara - 2:2.

Željezničar je bolje otvorio utakmicu, od prve minute je krenuo po vodstvo, a za takvu igru nagrađeni su u 29. minuti. Luka Juričić je asistirao, a Nedim Mekić pogodio za veliko slavlje gostujućih navijača.

Ali onda su Plavi neshvatljivo "povukli ručnu" i prosto su nestali sa terena, a Rudar je preuzeo inicijativu. U 38. minuti Amoah je sjajnim udarcem lobovao Muftića za 1:1, a već u narednom napadu pogodio je prečku.

Ipak, ono što je propustio u prvom dijelu, "naplatio" je u nastavku. Nakon kornera šutirao je Kulenović, a nakon što je Muftić odbranio defanzivci Želje su "spavali", a Amoah je sa metar ubacio loptu u mrežu za preokret.

Prijedorčani su napadali i nakon vodstva, redale su se prilike pred golom Muftića, a ofanzivci gostiju tek u 95. minuti uspjeli su matirati Šćekića, a pogodio je rezervista Samir Bekrić.

U drugom meču koji je odigran od 13 sati Posušje i Tuzla City su odigrali 1:1. U centru pažnje duela na Mokrom Docu bio je sudija Miloš Gigović koji je dosudio dva jedanaesterca za domaće (prvi je Brajlović odbranio Lučiću u prvom poluvremenu, a drugi je realizovao Serdarušić u 64. minuti).

Uz to, sudija za kojeg se vežu mnogi skandali, u prvom poluvremenu je isključio igrača Tuzla Cityja (pokazao dva žuta kartona Čelikoviću). Uprkos brojčanom deficitu Tuzlaci su u finišu stigli do izjednačenja i to u 82. minuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.