open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Željo sve lošiji, Ivković opet traži alibi, da li je vrijeme za promjene?
Fudbaleri Zrinjskog razbili su Željezničar u derbiju 15. kola Premijer lige BiH.
01.11.2021. u 20:26
get url
text

Doduše, meč na Grbavici nije bio ni "d" od derbija, jer je od početka bio jednosmjerna ulica.

- Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. Nisam zadovoljan kako smo odigrali prvo poluvrijeme. Previše smo žurili, nismo dobro koristili međuprostor. U poluvremenu smo se presložili. Rano postigli vodeći gol, a potom i riješili utakmicu. Kontrolisali smo sve osim Bekrićevog slobodnjaka - kazao je Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, dodavši:

- Dodatni nam je motiv što smo prvi na tabeli i mislim da ćemo sa Tuzla Cityjem voditi borbu za titulu.

Željo je iz kola u kolo sve lošiji, a danas nije uspio ni eksperiment Tomislava Ivkovića sa nekoliko novih igrača.

- Prvo poluvrijeme je bilo loše s obje strane. Drugo poluvrijeme smo rano primili gol, drugi gol je bio penal, bezveze. Zaslužena pobjeda Zrinjskog, želim ih puno uspjeha i ako je moguće da što duže bude na prvom mjestu. Ako je moguće do kraja sezone - kazao je Ivković.

Evidentno je da trener Plavih ne vlada situacijom, jer je opet tražio alibi. Mnogi se pitaju da li je vrijeme za promjene na Grbavici?

- Moram zaštiti igrače i stati u njihovu odbranu. Odigrali smo mnogo utakmica, neki su ispali iz forme, neki su ušli u forme. Imamo još jednu utakmicu, a poslije Rudara ćemo razmišljati šta i kako dalje - kazao je strateg Plavih.

Simptomatično je da je Željo u zadnje dvije utakmice protiv Tuzla Cityja i Zrinjskog primio pet golova na identičan način.

VEZANI TEKST - Zrinjski na Grbavici razbio bezidejnog Želju

- Nema nas u drugoj liniji, nema veznog igrača da spriječi to. Upozoravali smo, ali neki kao da ne žele da znaju gdje trebaju da se postave. Ali, imamo što imamo. Evidentno je da neki igrači nisu u formi. 

Lako je kritikovati, ali mi imamo šta imamo i sa takvim rosterom moramo neke stvari istrpiti. Neke greške moramo progutati. Danas su ušli svi koji su trebali ući, a vidljivo je da neki igrači nisu u formi. Blažević kada nije u ritmu ne može igrati, Ćelo (Juričić) nije u pravoj formi... - kazao je Ivković, koji se nada kako će crni niz od tri vezana poraza pokušati prekinuti protiv Rudar Prijedora:

- Možemo i moramo uzeti bodove. To je utakmica koju moraš izvući na mišiće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.