Trg Alije Izetbegovića

Zenica: Nekoliko stotina građana tražilo pravdu za Davida i Dženana

Objavljeno: 05.10.2018. u 20:24

Uz pjesmu "Klinac u getu" te šakom podignutom u zrak i uzvikivanjem "Pravda", građani Zenice su tražili da se otkrije istina

Mirno okupljanje u Zenici FOTO: ANADOLIJA

Više stotina građana Zenice učestovalo je na spontano organizovanom protestnom skupu za Davida Dragičevića, mladića iz Banja Luke te Dženana Memića iz Sarajeva, tražeći da se rasvijetli istina o stradanju mladića. Mirno okupljanje održano je na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jasmina Numanagić iz Fojnice došla je na skup u Zenicu. Rekla je kako treba da se privedu krivci za smrti dvojice mladića.

- Ja sam došla iz Fojnice na ovaj skup u Zenicu da podržim ovaj skup za Davida i Dženana i da se ubice privedu pravdi i da pravda dođe na svoje mjesto - rekla je Jasmina Numanagić.

Safija Sarajlić iz Zenice došla je da podrži večerašnji skup.

Foto: Anadolija

- Došla sam da podržim ovaj skup, da se otkrije koji dželati ubijaju našu djecu u ovom mirnom, a nemirnom dobu. Pravda za njih i da se uhvate ubice i privedu i neka im narod sudi, to treba da se desi. Uvijek sam na strani Dženana i Davida. Ovo je sve uradila naša vlast, a sve će se promijeniti poslije 7. oktobra, ako narod bude pametan - rekla je Sarajlić.

"Pozvani ste da prisustvujete skupu potpore očevima Murizu Memiću i Davoru Dragičeviću koji se nalaze na trgovima u Banja Luci i Sarajevu. Skup se održava i u Tuzli. Ljudi su napokon progledali i došli da podrže. Mi smo ovdje za pravdu i istinu", rečeno je na skupu u Zenici.

Uz pjesmu "Klinac u getu", pjesmu koju je napisao David Dragičević, te šakom podignutom u zrak i uzvikivanjem "Pravda", građani Zenice su tražili da se otkrije istina o stradanju Davida Dragičevića i Dženana Memića.

David Dragičević je mladić iz Banja Luke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo, Dragičević se utopio u rijeci Crkvena, nakon što je bježeći upao ili gurnut u nabujali rječicu. Davor Dragičević, Davidov otac, za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuje vrh RS-a i MUP-a RS. Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život, a preminuo je 15. februara na KCUS-u. Do danas nije otkriveno na koji način je Dženan zadobio smrtonosne povrede.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije