open-navfaktor-logo
search
Pred Island
Zenica pamti i bolje dane: Bez euforije na ulicama, "tapkaroši" nezadovoljni
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na stadionu Bilino polje u Zenici igra prvi meč grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
23.03.2023. u 19:38
get url
text

{$galerijaFotografija}

Zmajevi su domaćini selekciji Islanda, Bit će ovo ujedno i prvi međusobni meč ove dvije reprezentacije.

Bh. tim traži stotu pobjedu u 252. meču, a na klupi će debitovati selektor Faruk Hadžibegić.

Posljednji put Zmajevi su u Zenici igrali 23. septembra prošle godine. Tada je BiH minimalnim rezultom 1:0 savladala Crnu Goru i potvrdila prvo mjesto u B Ligi nacija, što u konačnici garantuje i play-off za Evropsko prvenstvo.

Navijači se polako okupljaju na zeničkim ulicama, koje poprimaju žuto-plave boje. Zenica pamti i bolje dane, kod navijača uopće nije prisutna euforija, ali ko zna zašto je to dobro...

BiH je uvijek u navijačima imala 12. igrača, a uopće ne treba sumnjati da će tako biti i večeras kada početak meča označi litvanski arbitar Donatas Rumšas.

Vrijedi istaknuti i da su za ovu utakmicu ulaznice prvi put u internet prodaji. Zbog toga je FSBiH izdao i posebno upozorenje za navijače.

S obzirom na to da se po prvi put ulaznice dostavljaju putem elektronske pošte, upozoreni su svi zainteresovani da budu oprezni i karte kupuju isključivo putem zvanične platforme Kupikartu.ba, a ne od eventualnih preprodavača na crnom tržištu.

Ulaznica je obilježena bar kodom koji će biti očitan uređajem za skeniranje prilikom ulaska na dvoboj. Po očitanju bar koda ulaznica ne može biti ponovo korištena. Pristup će biti omogućen nosiocu ulaznice koja je prva očitana. Svaki pokušaj ponovnog očitavanja koda sa ulaznice ili njene kopije, bez obzira ko prikazuje ulaznicu, će biti zanemaren a ulazak na priredbu neće biti dozvoljen. 

Uprkos tome karte se dostupne i na "crnom tržištu", kod tapkaroša, ali slabo se prodaju.

 

Atmosfera u Zenici prije utakmice BiH - Island, BH Fanaticosi, 23.03.2023.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.