open-navfaktor-logo
search
MVP Prvenstva BiH
Zenički Čelik produžio ugovor s crnogorskim centrom Milivojem Božovićem
Crnogorski centar Milivoje Božović (210 cm, 35 godina) produžio je ugovor s OKK Čelik iz Zenice, čije će boje braniti i naredne sezone.
23.06.2021. u 10:36
get url
text

Božović je s prosječnih 19,6 poena po meču bio drugi strijelac, a sa 12,9 skokova i 1,3 blokade po meču prvi skakač i bloker osnovnog dijela Prvenstva Bosne i Hercegovine, što mu je donijelo i epitet najkorisnijeg igrača.

Njegov je tim, u povratničkoj sezoni u bh. elitu, završio kao treći i s omjerom 15-9, te se plasirao u Ligu za prvaka BiH, koju su Zeničani okončali kao šesti, s omjerom 2-8.

Božović je nastupao u nekoliko stranih klubova, a u BiH za Kakanj i Sloboda iz Tuzle. Zanimljivo je da je MVP Prvenstva BiH bio i u dresu kakanjskog i tuzlanskog kluba.

- Božović nam je bio prioritet za produženje ugovora i drago mi je da je ostao s nama. Mi ćemo već u ponedjeljak, 28. juna, početi trenirati s mlađim igračima - kaže trener Čelika Josip Pandža.

Napominje kako su u toku pregovori o produženju ugovora s još nekoliko igrača iz prošle sezone, ali da njihova imena ne žele objavljivati dok ne postignu konačan dogovor o potpisu ugovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.