Zbog pirotehnike

Žestoka novačana kazna za zagrebački Dinamo

Objavljeno: 02.10.2018. u 14:54

Ukupno je u ovoj takmičarskoj sezoni GNK Dinamo kažnjen sa 77 hiljada eura uz otvoreni disciplinski postupak za utakmicu protiv Fenerbahčea

Otvoren je i disciplinski postupak zbog ponašanja navijača u meču protiv Fenera

FOTO: EPA

Na adresu zagrebačkog Dinama stigla su dva nova rješenja disciplinske komisije UEFA-e prema kojima mora platiti 39 hiljada eura na ime kazni iz dvije utakmice play off-a Lige prvaka protiv Young Boysa.

Hrvatski prvak kažnjen je s 15 hiljada eura zbog upotrebe pirotehnike te bacanje objekata s gostujuće tribine na utakmici u Švicarskoj koja je igrana 22. augusta te 24 hiljade eura zbog blokiranih stepenica te uporabe pirotehnike na uzvratnoj utakmicu u Maksimiru.

Ukupno je u ovoj takmičarskoj sezoni GNK Dinamo kažnjen sa 77 hiljada eura uz otvoreni disciplinski postupak za utakmicu protiv Fenerbahčea.

Klub je nakon nove kazne još jednom apelirao na navijače da se suzdrže od svih protupravnih aktivnosti na utakmicama u svim takmičenjima u kojima GNK Dinamo nastupa.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije