open-navfaktor-logo
search
Pazi na svaki zalogaj
Zlatan otkrio tajnu dugovječnosti: Šta jede Ibrahimović?
Zlatan Ibrahimović, švedski napadač u dresu Milana, pažnju svjetske javnosti plijeni po bahatom ponašanju.
30.12.2021. u 12:32
get url
text

Nedavno je skandaloznom čestitkom Božića izazvao gnjev javnosti, a ne bira sredstva kako bi dospio na naslovnice svjetskih medija.

No, daleko od toga da je Ibra loš fudbaler. Naprotiv. Iako je nedavno napunio 40 godina, još igra na visokom nivou, a tajna njegovog uspjeha krije se i u strogoj dijeti.

Slično kao i Cristiano Ronaldo pazi na svaki "zalogaj". Također, pazi i na način pripreme hrane koja je izmjerena tačno u gram.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Zlatanova ishrana sastoji se od bijelog mesa, sušene govedine i svježeg povrća, dok su smrznuta hrana, sladoled pa čak i tjestenina zabranjeni na njegovom meniju.

Ibrahimovićeva ishrana zahtijeva puno ugljikohidrata koje Zlatan unosi preko žitarica, za razliku od ostalih fudbalera koji jedu tjesteninu.

VEZANI TEKST - Ibrahimovićeva skandalozna čestitka za Božić neće se svidjeti mnogima

Njegova težina posljednjih godina varira između 92 i 94 kilograma, a nedavno je otkrio kako poštuje savjete italijanskih nutricionista koji su, još iz vremena kada je nastupao za Juventus, predložili da jede osam badema dnevno - bogati su magnezijem i zdravim mastima.

- Kada jedem kod kuće, tačno znam koliko kalorija smijem da unesem u odnosu na to koliko sam bio aktivan u toku dana - objasnio je Zlatan, dodavši:

- U današnje vrijeme svaki klub ima savjetnika za ishranu koji pazi šta i koliko smijemo da pijemo i jedemo. To je veoma bitno. Kada sam došao u Ajax, jeo sam šta sam htio, a u Milanu nije tako. Na početku karijere se nisam zdravo hranio, a posljednjih godina to se promijenilo.

Ibrahimović je davne 1999. godine debitovao za prvi tim Malmea i iza sebe ima 22 sezone u profesionalnom fudbalu.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.