Više od 322 strana sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je u sud na potvrđivanje, prenose srbijanski mediji.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih osoba za nova krivična djela ili novih osoba.

VEZANI TEKST - Beogradski mediji: Zloglasni Velja Nevolja član SNS-a od 2011. godine, Vučića oslovljavao šefom

Tužilac za organizirani kriminal Mladen Nenadić je prošle sedmice ukazao da se pripadnici ove grupe terete za krivična djela zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

Riječ je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gdje su mučeni, likvidirani, raskomadani i samljeveni u mašini za meso: Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radonjić.

Tužilac je novinarima pokazao i do sada neobjavljivane fotografije koje će se koristiti kao dokaz protiv ove grupe.

Na fotografijama su pomenuti muškarci najprije živi, mučeni, sa odsječenim glavama, a potom su se mogli vidjeti i isječeni dijelovi tijela složeni u kadi.

VEZANI TEKST - U Srbiji i dalje šokantno i skandalozno, Vulin na TV-u pokazivao fotografije obezglavljenih ljudi

Na obezglavljenim tijelima pojedinih žrtava ispisane su poruke za pripadnike suparničkog klana, dok su odsječene glave slikane između nogu ili u drugim pozama.

U pitanju su fotografije iz komunikacije pripadnika ove grupe zaplenjene sa servera SKY i dobijene za ovu istragu putem međunarodne pravne pomoći od jedne zapadnoevropske države.

Pored pomenutih fotografija sa SKY servera zaplijenjeni su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičene.

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Sedam dana kasnije uhapšen je i A. Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom.

U aprilu je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena mašina za mljevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenja.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Ðurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29), Marko Andrić, Bojan Hrvatin i A.Š.

U maju je istraga prošina na još šest osoba.

Širi kontekst djelovanja ove grupe ukazuje na povezanost sa "kavačkim klanom" iz Crne Gore, koji je već godinama u sukobu sa takozvanim "škaljarskim klanom", također iz Crne Gore.