open-navfaktor-logo
search
Nastavak kvalifikacija
Zmajevi agresivnom igrom žele zagorčati život Česima i ostati u igri za SP
Četvrta četvrtina u Finskoj poruka je kako treba igrati protiv Češke
16.09.2018. u 10:20
get url
text

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u novoformiranoj grupi K kvalifikacija za Mundobasket večeras u Skenderiji igra protiv Češke.

Zmajevi su u petak u Espoou poraženi od Finske rezultatom 85:81. Tada je na klupi bh. tima debitovao Jasmin Repeša, a 57-godišnji Čapljinac može biti zadovoljan predstavom njegovih izabranika jedino u posljednjoj dionici meča, koju su bh. košarkaši odigrali fenomenalno.

Četvrta četvrtina u Finskoj poruka je kako treba igrati protiv Češke.

- Uvidjeli smo gdje smo griješili, prije svega nivo agresivnosti mora biti veći. Problemi koje smo imali u organizaciji su objektivni s obzirom na to da smo faktički bili bez plejmejkera i da su pojedini igrači morali promijeniti pozicije. Musa je morao preko 35 minuta igrati kao plejmejker što inače ne igra i mislim da je to u najmanju ruku vrlo solidno napravio - rekao je selektor Jasmin Repeša.

Agresivnost, dobra i odgovorna odbrana su recept kako zaustaviti Čehe, koji igraju fenomenalno u ovim kvalifikacijama, a u bh. prijestolnicu dolaze kompletni, na krilima pobjede protiv Rusije.

- Ekipa Češke je pobijedila Rusiju na svom terenu, imaju šest pobjeda i bukvalno su na korak do plasmana na SP. Dolaze ovdje u dobrom raspoloženju. Mi svakako moramo da se potrudimo da ispravimo greške iz prethodne utakmice, bolje kontrolišemo loptu u napadu i smanjimo broj izgubljenih lopti što će biti ključno da bi se ostvario dobar rezultat - rekao je kapiten Zmajeva Elmedin Kikanović.

Repeša i Kikanović iskoristili su priliku da pozovu navijače da dođu u Skenderiju i pruže podršku bh. timu, što bi, prema njihovom mišljenju, moglo biti ključno u večerašnjem meču.

Češka ima omjer 6-1 i druga je u grupi, dok su Zmajevi na posljednjem šestom mjestu s omjerom 2-5.

Na Mundobasket koji se naredne godine igra u Kini plasirat će se po tri prvoplasirane selekcije iz četiri grupe.

Utakmica u Skenderiji počinje u 20 sati, uz direktan prijenos na Sport klubu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.