open-navfaktor-logo
search
Prijateljske utakmice
Zmajevi kompletni u Zenici, slijedi finiširanje priprema za meč protiv Gruzije
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od sinoć je, nakon dolaska Siniše Saničanina u Trening centar u Zenici, kompletna na pripremama za naredne prijateljske mečeve protiv Gruzije i Luksemburga.
23.03.2022. u 12:17
get url
text

Zmajevi će oba meča igrati na zeničkom stadionu Bilino polje - protiv Gruzije u petak, a protiv Luksemburga u utorak.

Selektor Ivaylo Petev, osim na golmana turskog Goztepea Kenana Pirića (privatni razlozi) i veznjaka francuskog Strazbura Sanjina Prcića (povreda), te prvotimca turskog Bešiktaša Miralema Pjanića, koji nije ni pozvan na ovo okupljanje, ne može računati ni na podršku svog prvog saradnika iz stručnog štaba Elvira Rahimića koji nije mogao doći iz Moskve.

VEZANI TEKST - Rahimić "zaglavio" u Rusiji: Petev ostao bez saradnika 

Prvotimac francuskog Bordeauxa Anel Ahmedhodžić istakao je na današnjoj konferenciji za medije kako su im obje utakmice jako važne, jer je cilj "da stvorimo ono što smo htjeli protekle dvije godine". Osvrnuo se i na prethodni, neuspješan kvalifikacijski ciklus.

- Imali smo nekoliko utakmica gdje smo dobro odigrali, napravili dobar rezultat, ali utakmicu protiv Finske nismo odigrali dobro. Nismo uradili što smo trebali. Ne znam šta se desilo, ali nije bilo dobro - kazao je Ahmedhodžić.

Međutim, podvukao je, ostali su skoro svi igrači, ali su dobili "novu energiju" s kojom ulaze u ovu godinu.

- Imamo dvije utakmice sada i četiri u junu. Ove će dvije utakmice biti jako bitne, da se uigramo i steknemo potrebno zajedništvo na terenu za naredne utakmice - kazao je Ahmedhodžić, koji je najavio da očekuje obje pobjede.

Igrač austrijskog Šturma Jusuf Gazibegović napomenuo je kako je Miroslav Stevanović dobro pokrivao poziciju za koju će, sada, upravo on, zajedno s Amarom Dedićem, najozbiljnije konkurirati.

- Stevanović je pokazao kvalitet, a naravno Amar i ja ćemo dati sve od sebe da budemo tu i pomognemo - kazao je Gazibegović.

Podvukao je kako se dobro radi, te da su na pravom putu pa se nada i dobrim rezultatima, odnosno pobjedama. Nije želio izdvajati Gruziju od Luksemburga.

- Nema više lake reprezentacije za igranje. Mislim da su sada svi kvalitetniji. Moramo obje utakmice biti na nivou. Morat ćemo dati maksimum u obje utakmice - najavio je Gazibegović.

Preostaje im, najavljuje, da u naredna dva dana do utakmice pogledaju video s igrama Gruzije te izaberu najbolji tim i taktiku za nastup na Bilinom polju, u petak navečer (20.45 sati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.