open-navfaktor-logo
search
Startale pripreme
Zmajevi odradili prvi trening, jedan reprezentativac još nije stigao
Pored večerašnjeg treninga Zmajevi će u utorak i u srijedu od 18 sati trenirati u Trening-kampu N/FSBiH, dok će u četvrtak od 20.30 sati trenirati na Bilinom polju
11.11.2019. u 18:49
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine koja se okupila danas u Zenici održala je prvi trening u sklopu pripreme za dva posljednja meča kvalifikacija za EURO 2020.

Od pozvanih fudbalera večeras nije trenirao Marko Mihojević, koji još nije stigao na okupljanje, dok je selektor Robert Prosinečki na rasplaganju imao i Radeta Krunića, Miralema Pjanića i Edina Džeku, koji su sinoć igrali za svoje klubove u Italiji ali su ipak stigli te se odmah priključili pripremama. Dolazak Mihojevića očekuje se sutra oko podneva.

Zmajevi imaju tek minimalne teoretske šanse da kroz kvalifikacije izbore plasman na Evropsko prvenstvo, a selektor Robert Prosinečki neposredno pred početka prvog treninga kazao je kako zbog povrede neće računati ni na Amera Gojaka, dok je još ranije otpao Toni Šunjić.

Hrvatski stručnjak je umjesto stopera moskovskog Dinama naknadni poziv uputio Samiru Memiševiću, defazivcu holandskog Groningena.

Pored večerašnjeg treninga Zmajevi će u utorak i u srijedu od 18 sati trenirati u Trening-kampu N/FSBiH, dok će u četvrtak od 20.30 sati trenirati na Bilinom polju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.