open-navfaktor-logo
search
Posljednji meč prve faze
Zmajevi protiv Bugarske "čekiraju kartu" za drugi krug kvalifikacija za SP
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u dvorani Mirza Delibašić protiv Bugarske igra posljednji meč prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
04.07.2022. u 08:25
get url
text

BiH je u debitantskom susretu novog selektora Adisa Bećiragića poražena od Češke, a plasman u drugi krug garantuje pobjeda nad Bugarima.

- Nadamo se da ćemo odigrati ovu utakmicu na nivou mnogo većem u odnosu na meč s Češkom. Spremniji smo barem za dva treninga, što je izuzetno velika stvar i mislim da ćemo biti dovoljno kvalitetni da dobijemo Bugare - rekao je Bećiragić.

Zmajevi su analizirali poraz od Češke.

- Imali smo te sastanke i videoanalize. Zaista je loše odigrana odbrana u Češkoj. Dali smo 81 poen u gostima i to je trebalo biti dovoljno da dobijemo utakmicu, ali odbrana je bila loša. Možemo sad da pravimo analize zbog čega je to tako. Imaju tu određene stvari, ali Češka je jako dobra ekipa i trenirali su deset dana više od nas. Bilo je i za očekivati da malo kasnimo i da nismo na maksimumu. Nadam se da smo izbacili tu "prljavštinu" iz tijela i da će biti bolje.

- Moramo Bugarsku našom agresivnošću natjerati da griješi, te da onda dođemo u situaciju da koristimo naše najjače oružje - kontranapad - smatra selektor Zmajeva.

Susret se igra od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.