open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Zmajevi se danas okupljaju u Zenici, kreću pripreme za Portugal i Luksemburg
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici, gdje će se pripremati za predstojeće dvije utakmice kvalifkacija za EURO 2024. u Njemačkoj protiv selekcija Portugala i Luksemburga.  
07.06.2023. u 09:27
get url
text

Nakon Ermedina Demirovića, selektor Faruk Hadžibegić neće moći računati ni na Radeta Krunića, zbog povrede koljena. Umjesto njih dvojice, selektor je pozive uputio Sanjinu Prciću i Saidu Hamuliću koji nastupaju za francuske klubove Strasbourg i Toulouse.

Prcić je do sada 16 puta nastupao za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je Hamuliću ovo prvi poziv u nacionalni tim.

- Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan. Danas počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten Edin Džeko okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu - objavio je Hadžibegić na Facebooku. 

Utakmicu protiv Portugala fudbaleri BiH će igrati 17. juna u Lisabonu, a tri dana kasnije na zeničkom Bilinom polju dočekuju Luksemburg.   

Portugal nakon dva kola grupe J kvalifikacija za EP ima maksimalnih šest bodova, Slovačka je osvojila četiri, BiH i Island po tri, Luksemburg bod, dok je Lihtenštajn bez bodova.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.