open-navfaktor-logo
search
Finiš kvalifikacija
Zmajevi se okupljaju u ponedjeljak, do meča s Luksemburgom tri treninga
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak se okuplja na Ilidži i počinje pripreme za posljednje utakmice propalih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
11.11.2023. u 14:42
get url
text

BiH u četvrtak, 16. novembra, igra dvoboj s Luksemburgom. Do te utakmice Zmajevi će odraditi ukupno tri treninga.

Prvi u ponedjeljak od 18 sati u Trening-centru FK Sarajevo u Butmiru, drugi dan poslije na istom terenu, a u srijedu u 10 sati bh. tim putuje čarter letom iz Sarajeva za Luksemburg. Po dolasku u Luksemburg, ekipa će odraditi zvanični trening na Stade de Luxembourgu.

Dvoboj s Luksemburgom zakazan je za četvrtak od 20.45 sati.

Dan poslije utakmice reprezentacija BiH čarter letom u 11 sati vraća se u Sarajevo, a za 19 sati zakazan je trening. U subotu će tim Save Miloševića odraditi još jedan trening, a za nedjeljni termin od 20.45 sati rezervisan je za utakmicu posljednjeg kola protiv Slovačke na stadionu Bilino polje.

Zbog povreda će naredne dvije utakmice propustiti Ibrahim Šehić, Adrian Leon Barišić, Miralem Pjanić, a poštedu je zatražio i dobio Edin Džeko.

Utakmice s Luksemburgom i Slovačkom ujedno će biti i posljednje koje će reprezentacija BiH igrati u 2023. godini, ali i posljednje provjere pred utakmice baraža za EURO u martu 2024. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.