open-navfaktor-logo
search
Mnogo kombinacija
Zmajevi: Sprema li Robert Prosinečki iznenađenje za Lihtenštajn?
Na poziciji desnog beka u duelu protiv Sjeverne Irske gledali smo i Muhameda Bešića 
04.09.2019. u 15:47
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Zmajevi će na Bilinom polju ugostiti slabašni Lihtenštajn, a sve drugo osim pobjede našeg tima predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju.

Selektor Robert Prosinečki u ponedjeljak je okupio svoje izabranike u Zenici, a u trening-kampu N/FSBiH odrađena su dva treninga.

Kao i nebrojeno puta do sada, naš stručni štab susreo se sa određenim problemima, a zbog povreda struka neće moći računati na sve raspoložive snage. Zoran Kvržić, kojeg je Prosinečki želio isprobati na poziciji desnog beka, na okupljanje se javio povrijeđen i propustit će naredne akcije Zmajeva.

Selektor našeg tima prilikom objave spiska objasnio je kako je prvotimac Rijeke poziv dobio kako bi zamijenio Darka Todorovića, koji nije standardan u Holstein Kielu. No, Kvržićeva povreda poremetila je planove, a pitanje je da li će Prosinečki "u vatru gurnuti" Todorovića ili će za ovu poziciju pripremiti iznenađenje.

Doduše, već ranije je na poziciji desnog beka koristio Muhameda Bešića (protiv Sjeverne Irske u Ligi nacija), pa nije isključeno da i sada posegne za ovim rješenjem. Ako baš ne vjeruje Todoroviću, koji nije u takmičarskom ritmu...

Svojevremeno je na ovoj poziciji znao zaigrati i Ermin Bičakčić, a ako defanzivac Hoffenheima ode uz desnu aut-liniju, onda bi stoperski dvojac činili Toni Šunjić i Ervin Zukanović. Na golu će biti Ibrahim Šehić, a poziciju lijevog beka pokrivat će Sead Kolašinac.

Postoje određene nedoumice i u veznom redu. Upitan je nastup Elvisa Sarića, koji je propustio oba dosadašnja treninga. Za sada je siguran samo Miralem Pjanić. Ukoliko ne bude eksperimenata, društvo bi mu trebali praviti Muhamed Bešić (tada bi beka igrali Todorović ili Bičakčić) i navjerovatnije Rade Krunić, mada nije isključeno da "uskoče" i Gojko Cimirot ili Amer Gojak.

Edin Džeko predvodit će napad Zmajeva, a podrška s krila bit će mu Edin Višća i Haris Duljević.

Mogući sastav BiH: Šehić, Todorović (Bešić ili Bičakčić), Zukanović, Šunjić (Bičakčić), Kolašinac, Pjanić, Bešić, Krunić (Cimirot ili Gojak), Višća, Duljević, Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.