open-navfaktor-logo
search
Borba za SP
Zmajevi teškim porazom od Francuske zaključili 2022. godinu, u februaru odluka o Mundobasketu
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine petim porazom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo stavila je tačku na 2022. godinu.
14.11.2022. u 22:08
get url
text

Zmajeve su u meču grupe K u gradu Pau razbili Francuzi rezultatom 92:56.

Bez Johna Robersona, Edina Atića, Emira Sulejmanovića, Sanija Čampare, uz ranije odstutne Jusufa Nurkića, Miralema Halilovića i Džanana Musu, BiH nije mogla više.

Zmajevi su parirali Francuskoj samo u prvoj četvrtini (17:13), a do poluvremena je prednost domaćih narasla na 13 poena prednosti (40:27).

I treća dionica pripala je Francuskoj sa 19:17, a ogromnu razliku domaći tim je stvorio u posljednjoj dionici u kojoj je postigao 33, a BiH samo 12 poena.

Kenan Kamenjaš postigao je 20 poena, uz procenat šuta iz igre 81,82 posto. Košarkaš Budućnosti za dva poena je šutirao sedam od osam, a iz tri pokušaja postigao je dvije trojke.

Dvocifren je bio i Ajdin Penava sa 10 poena, a Amar Gegić je brojao do sedam.

BiH je izgubila čak 24 lopte, što je jedan od uzroka ubjedljivog poraza.

Francuska i Litvanija potvrdili su učešće na Svjetskom prvenstvu iz grupe K, a za treće mjesto u završnici kvalifikacija u februaru naredne godine borit će se Crna Gora i BiH.

Crna Gora ima šest pobjeda i četiri poraza, a BiH omjer 5:5.

Zmajevi će 23. februara dočekati Crnogorce, a tri dana kasnije u posljednjem kolu gostovati kod Mađarske.

Timu Adisa Bećiragića za plasman na SP potrebna je pobjeda protiv Crne Gore s 19 i više poena razlike, kao i trijumf protiv Mađarske u posljednjem kolu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.