open-navfaktor-logo
search
Nur Sultan
Zmajevi trenirali na terenu FS Kazahstana, Menalo otkrio šta ih je umorilo
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine trenirali danas na terenu FS Kazahstana u Nur Sultanu. 
07.10.2021. u 15:27
get url
text

Trening je protekao u dobroj atmosferi, a selektor Ivaylo Petev je na raspolaganju imao sve igrače koji su doputovali u Kazahstan.

Luka Menalo je u prethodnom meču postigao gol našem narednom protivniku.

- Imali smo dosta problema zbog odbijanja viza, ali ne možemo ništa promijeniti i na nama je da radimo i spremamo se za meč sa Kazahstanom. Malo nas je umorio dugačak put i promjena vremenske zone, ali imamo dovoljno vremena do utakmice da se prilagodimo. Kazahstan je nezgodna ekipa. Igrali smo nedavno s njima i dobro ih poznajemo. Znamo njihove vrline i mane. Spremni ćemo dočekati utakmicu i nadam se pobjedi. Ne bih imao ništa protiv da se opet upišem u strijelce protiv njih - kazao je fudbaler zagrebačkog Dinama.

Anel Ahmedhodžić jedini je od stoperske trojke koja je u posljednje vrijeme bila standarna kod Ivayla Peteva. Siniše Saničanina nema zbog koronavirusa, dok Dennis Hadžikadunić nije dobio vizu za Kazahstan, pa će stoper Malmoa u subotu komandovati našom odbranom.

- Radimo dobro na treninzima. Vidi se da imamo kvalitetnu ekipu i šteta je što su nam se desili ovi problemi sa vizama. Međutim, to nam daje još veći motiv da napravimo dobar posao i da uzmemo tri boda ovdje. Oni nisu loša ekipa, ali vjerujem da ćemo mi kontrolisati utakmicu. Očekujem da ovaj put iskoristimo naše šanse i da dođemo do pobjede - rekao je Ahmedhodžić.

Dvojica Zmajeva, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović, koji su naknadno dobili vize za Kazahstan ostatku našeg nacionalnog tima trebali bi se priključiti u petak.

Susret kvalifikacija za SP 2022. godine između Kazahstana i BiH igra se u subotu od 15 sati po centralnoevropskom vremenu, a pravdu na ovom meču dijeliti će italijanski arbitar Davide Massa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.