open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Zmajevi zakazali međusobni okršaj u trećem pretkolu
Dinamo će se za mjesto u play-off boriti sa ekipom Ferencvaroša koja je večeras u revanšu protiv Vallette odigrala tek 1:1
30.07.2019. u 21:55
get url
text

U trećem pretkolu Lige prvaka gledat će duel zagrebačkog Dinama i mađarskog Ferencvaroša, timova za koje nastupaju reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Do duela s prvakom Mađarske Modri su stigli zahvaljujući ukupnoj pobjedi rezultatom 3:0. Fudbaleri Nenada Bjelice većeras su u revanšu pred praznim tribinama Maksimira s 1:0 bili bolji od gruzijskog prvaka Saburtala.

Amer Gojak i Izet Hajrović zaigrali su od prve minute meča, a sredinom prvog poluvremena, nakon što je shvatio da Modrima nedostaje stabilnosti u veznom redu, Bjelica je Ademiju pridružio Gojaka, kao drugog zadnjeg veznog.

Mala formacijska promjena brzo se osjetila na igri Zagrepčana, koji su tek u nastavku uspjeli riječiti pitanje pobjednika. Ulazak Brune Petkovića ispostavio se kao ključan, s obzirom da je stasiti napadač odlično asistirao Mislavu Oršiću u 77. minuti za 1:0.

Petković je minut prije kraja odličnu asistenciju Danija Olma iskoristio za 2:0. U sudijskoj nadoknadi mladi španski reprezentativac postavio je konačnih 3:0, asistent je bio Petković.

Dinamo će se za mjesto u play-off boriti sa ekipom Ferencvaroša koja je večeras u revanšu protiv Vallette odigrala tek 1:1, dok je u prvom meču pred domaćom publikom slavila rezultatom 3:1. Fudbalski reprezentativac BiH Eldar Ćivić odigrao je svih 90 minuta na stadionu Ta'Qali, a dueli dva tima u narednom krugu kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka sigurno će se s posebnom pažnjom pratiti u našoj zemlji.

Švicarski viceprvak Basel s 2:1 porazio je PSV, što je bilo dovoljno da osigura mjesto u narednom krugu, s obzirom na to da je holandski tim u prvom meču slavio s 3:2.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.