open-navfaktor-logo
search
Bjelorusija otkazala
Zmajice se okupile u Parizu, dolaskom u Japan osigurat će nastup na Mundobasketu!?
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na pariškom aerodromu Charles De Gaulle, odakle će otputovati za Osaku.
05.02.2022. u 13:56
get url
text

U japanskom gradu od 10. do 13. februara naše Zmajice očekuju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Dolazak u Osaku planiran je tokom jutarnjih sati.

Selektor Goran Lojo u tim mečevima računat će na sljedeće igračice: Milica Deura, Jonquel Jones, Nikolina Babić, Matea Tavić, Anđela Delić, Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Marica Gajić, Nikolina Džebo, Dragana Domuzin, Sara Heljić i Hanna Halilović.

Na SP, koje će se tokom septembra održati u Australiji, plasirat će se tri najbolje selekcije iz grupe.

A, kako sada stvari stoje naše košarkašice samim pojavljivanjem u Japanu osigurat će nastup na Mundobasketu. Naime, reprezentacija Bjelorusije, jedan od protivnika BiH, otkazala je nastup na turniru u Osaki zbog problema sa koronavirusom.

Potvrdili su to i iz Košarkaškog saveza Bjelorusije.

- Veliki broj sportista i stručnog osoblja je neposredno pred polazak zaražen korona virusom, a osim što su članovi tima kontakti prvog nivoa, neki drugi igrači su pokazali simptome na aerodromu, što je praktično onemogućilo učešće na turniru.

S obzirom na karantinska ograničenja u Japanu, u ovakvim uvjetima, a i u cilju sprječavanja ugrožavanja zdravlja preostalih članova tima, koji su imali veoma dug let za Osaku, BSE je zajedno sa Ministarstvom sporta i turizma donio tešku odluku - saopćeno je iz KS Bjelorusije.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli БФБ (@belarusbasket)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.