open-navfaktor-logo
search
EURO 2021
Zmajići se u Zenici pripremaju za Belgiju, selektor Marinović na slatkim mukama
Protiv Belgije ćemo da vidimo koliko možemo protiv jakih ekipa koje su redovni učesnici velikih takmičenja, kazao je bh. selektor
07.09.2019. u 13:17
get url
text

Mladi fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u Trening centru N/FS BiH u Zenici pripremaju se za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. protiv Belgije.

Selektor Vinko Marinović ističe da su svi pozvani igrači spremni.

- Protiv Moldavije smo otvorili kvalifikacije kako smo planirali, sigurnom pobjedom i sada nam slijede teške utakmice. U grupi smo sa veoma kvalitetnim ekipama. Ono što je bitno, imamo sve igrače na raspolaganju. Niko nije povrijeđen. Protiv Belgije ćemo da vidimo koliko možemo protiv jakih ekipa koje su redovni učesnici velikih takmičenja - kazao je Marinović.

Očekuje da igrači pruže maksimum.

- Mi idemo da odigramo što kvalitetniju utakmicu, a iz kvalitetne igre nadamo se da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Igrat ćemo kao i u prethodnim kvalifikacijama. Pokušat ćemo da iznenadimo protivnika i iskoristimo one stvari u kojim oni nisu kvalitetni - ističe Marinović.

Nihad Mujakić defanzivac naše U-21 selekcije i belgijskog Kortrijka dobro poznaje predstojećeg protivnika.

- Imao sam priliku da igram protiv dosta igrača koji će nastupiti protiv nas i sigurno je da imaju kvalitetnu selekciju. Mi ovdje vrijedno radimo i treniramo. Atmosfera u ekipi je fenomenalna. Nadamo se da možemo do pozitivnog rezultata - smatra bivši prvotimac Sarajeva.

Zahtjevan meč očekuje i vezista Zinedin Mustedanagić:

- Sigurno je da nas očekuje teška utakmica jer Belgija je jaka reprezentacija. Mi se trudimo sa se što bolje pripremimo za ovaj meč. Idemo tamo da ostvarimo što povoljniji rezultat. Sve su ekipe u našoj grupi i pred nama je mnogo kvalitetnih susreta.

Mladi reprezentativci će još sutra trenirati u Zenici, a za dva dana ih očekuje polazak za Belgiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.