open-navfaktor-logo
search
Stranačke promocije
Zna li Kenan Magoda razliku između SDP-ove i kase institucije na čijem je čelu?
- Ovaj vikend Sarajevo krasi šest vrhunskih dešavanja. Znam kako u budućnost možemo i više... - piše Kenan Magoda, kandidat SDP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo. 
11.09.2022. u 09:47
get url
text

Ono što također znamo je da SDP na bilo koji način nije doprinio održavaju događaja koje je Magoda spomenuo u svojoj objavi na društvenim mrežama, a naročito se ništa od toga ne finansira ili sufinansira novcem SDP-a. 

Kenan Magoda je i direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo. To je pozicija koju je dobi zahvaljujući članstvu u SDP-u i bliskosti sa rukovodstvom SDP-a, a u dogovoru sa koalicionim partnerima iz "Trojke". Od Magodine pozicije na čelu Turističke zajednice SDP ima itekako koristi, pa se Turistička zajednica koristi i za zbrinjavanje SDP-ovih kadrova, o čemu smo nedavno pisali. 

VEZANI TEKST - Priče kruže, šta je istina: Koji su SDP-ovci uhljebljeni kod Magode u Turističkoj zajednici KS?

Nakon Magodine samopromocije preko događaja koji se održavaju u i oko Sarajeva ovih dana, bilo je građana koji su ga na društvenim mrežama pitali koji je to tačno iznos koji je SDP izdvojio za njihovo održavanje, a što bi Magodi dalo za pravo da u izbornoj kampanji promovira sebe i partiju na ovakav način? Umjesto odgovora komentari su obrisani, a pojedinima koji su pitali zabranjena je mogućnost daljnjeg komentiranja - blokirani su. 

Dakle, nekima od ovih festivala i kulturnih događaja pokrovitelj je Turistička zajednica Kantona Sarajevo. Tu se radi o novcu koji pripada svim građanima, a ne SDP-u. Neki od njih imaju dugogodišnju tradiciju i ni na koji način ne zavise od SDP-a ili personalno direktora Turističke zajednice, koju Magoda nigdje nije ni spominu, pa se stiče utisak da je SDP (su)finasirao njihovo održavanje. 

VEZANI TEKST - Kad se budžetski novac nađe uz logo i slogan stranke: Funkcioneri koriste institucije za predizbornu promociju

Praksa u kojoj se ne pravi razlika između institucije i budžetskog novca i političke partije kojoj pojedini funkcioneri pripadaju uzela je maha naročito u posljednjih nekoliko mjeseci. Tako smo nedavno vidjeli primjere da se javnost informira o, naprimjer, izdvajanju novca svih građana za sportske događaje ili kolektive, ali uz logo stranke i izborne slogane, baš kao što je učinio i Magoda. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.