open-navfaktor-logo
search
Veliko iznenađenje
Znate li koje dvije reprezentacije nikada nisu izgubile u UEFA Ligi nacija
Liga nacija je relativno novo fudbalsko takmičenje pod okriljem Evropske fudbalske federacije.
15.10.2020. u 12:10
get url
text

Odigrana je jedna kompletna sezona, te dvije trećine druge sezone, a samo dvije reprezentacija se mogu pohvaliti da nikada nisu poražene u ovom takmičnju.

To su Portugal, te Gruzija! Da, dobro ste pročitali. Dok za Cristiana Ronalda i društvo, koji su osvojili naslov prvaka u ovom takmičenju, nije čudo što su bez poraza uz omjer sedam pobjeda i tri remija, veliko iznenađenje je Gruzija.

Reprezentacija iz Tbilisija u prvoj sezoni igrala je Ligu nacija D i osvojila prvo mjesto u konkurenciji Kazahstana, Latvije i Andore (pet pobjeda i jedan remi). Ove sezone promovisani su u Ligu nacija C, u kojoj su trenutno na diobi prvog mjesta sa Sjevernom Makedonijom uz tri remija i jednom pobjedom (u grupi su još Armenija i Estonija).

Zanimljivo, rivali sa vrha tebele igrat će i finale baraža za EURO 2021. Gruzijci su u polufinalu bili bolji od Bjelorusije (1:0), dok je Sjeverna Makedonija savladala Kosovo (2:1).

Reprezentacija BiH je u Ligi nacija odigrala osam susreta i ima pozitivan skor - tri pobjede (dva puta Sjeverna Irska 2:0, 2:1, Austrija 1:0), tri remija (Austrija 0:0, Italija 1:1 i Nizozemska 0:0), te dva poraza (Poljska 1:2, 0:3).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.