open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Zrinjski dočekuje Utrecht: Čista mreža produžava evropsko ljeto u Mostaru
Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to ne mora ništa značiti, kazao je trener Vukas
01.08.2019. u 07:56
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog večeras igraju revanš susret 2. kola kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu.

Plemići će na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti Utrecht i braniti remi iz prvog meča odigranog prije sedam dana u Holandiji. Mostarci su tada iznenadili favorizovanog domaćina i odigrali 1:1, pa će im za prolaz u treće pretkolo biti dovoljno da sačuvaju mrežu (remi 0:0 i svaka pobjeda).

Utrecht je u prvom meču imao više od igre, ali je kod Holanđana zakazala realizacija. Hari Vukas, trener viceprvaka BiH, i u Mostaru očekuje napadački Utrecht.

- Očekujem njihovu ultranapadačku postavu s tri vezna igrača od kojih nijedan nije većih defanzivnih sklonosti - kazao je Vukas u najavi utakmice dodavši:

- Čeka nas velika utakmica protiv velikog protivnika. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to ne mora ništa značiti. Moramo se dobro pripremiti, znamo njihovu kvalitetu, znamo što nam mogu napraviti. Ne možemo obećati prolaz, ali vjerujte da će oni koju istrče na teren dati maksimum i to je naša obveza prema ovom klubu i prema ovom gradu.

Utakmica na stadionu Pod Bijelim brijegom počinje u 19 sati, a za glavnog sudiju UEFA je delegirala arbitre iz Finske. Glavni će biti Antti Munukka, a asistirat će mu Jukka Honkanen i Turkka Joonas Valjakka.

Ukoliko prođe Utrecht, Zrinjski će u trećem pretkolu igrati protiv boljeg iz dvomeča Domžale - Malme (prvi meč 2:2). BiH će imati predstavnika u 3. kolu kvalifikacija, a to  je Sarajevo, koje će igrati protiv bjeloruskog prvaka BATE Borisova.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.