open-navfaktor-logo
search
Pirova pobjeda
Zrinjski savladao Malmo, ali ostao bez play-offa Evropske lige
Trenutak odluke dogodio se u 90. minuti kada je mrežu gostujućeg tima pogodio Šovšić sa bijele tačke
15.08.2019. u 20:51
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog pobjedom su se oprostili od Evrope. Mostarci su večeras na Pecari savladali Malmo sa 1:0, ali nisu uspjeli nadoknaditi tri gola zaostatka iz prvog meča kada su u Švedskoj poraženi sa 0:3.

Trenutak odluke dogodio se u 90. minuti kada je mrežu gostujućeg tima pogodio Šovšić sa bijele tačke. Malmo će uprkos porazu zaigrati u play-offu Evropske lige, gdje će odmjeriti snage sa izraelskom Yehude.

Otvaranje utakmice proteklo je u ispitivanju snaga, a prvu priliku vidjeli smo pred golom gostujućeg tima. Igrači zrinjskog lijepo su kombinovali, sa strane je ubacio Čurjurić, ali je zakasnio Lendrić, pa je prilika otišla u nepovrat.

Napadač Pelimića mogao se proslaviti nakon pola sata igre. Govedarica je prošao po lijevoj strani, oštro je ubacio, a na drugoj stativi za djelić sekunde zakasnio je Lendrić i nije uspio ubaciti loptu u mrežu.

{$galerijaFotografija}

Šveđani su prvi put zaprijetili u finišu prvog dijela. Christiansen je bio u dobroj prilici, no Jakovljević je izblokirao njegov udarac.

I u nastavku meča prvi su zaprijetili Mostarci, a Šovšić je u 52. minuti šutirao preko gola. Pet minuta kasnije Čurjurić je iz slobodnog udarca šutira pravo u golmana Malmoa.

I kada se očekivalo da će meč završiti bez pobjednika Zrinjski je izborio penal, koji je u pobjedonosni pogodak pretvorio Šovšić. 

Zrinjski - Malmo 1:0 (0:0) 

Stadion Pecara. Gledalaca: 7.000. Sudija: Artyom Kuchin (Kazahstan). Strijelac: 1:0 - Šovšić (90-pen). Žuti  karton: Rosenberg (Malmo).

ZRINJSKI: Brkić, Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Tičinović (od 72. Bencun), Čurjurić (od 81. Čirjak), Rustemović, Šovšić, Govedarica, Mandić (od  66. Stojkić), Lendrić.

MALMO: Dahlin, Larsson, Knudsen, Safari, Lewicki, Bachirou, Rosenberg, Christiansen (od 68. Traustason), Bengtsson, Antonsson (od 6. Molins), Nielsen.

HŠK Zrinjski - Malmo FF 15.08.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.