open-navfaktor-logo
search
Interesi
Zvanično iz Ministarstva: Bh. ministar Mitrović na EXPO Dubai otišao o trošku Huaweija, "svratio" na štand BiH
Putovanje ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojina Mitrovića u Dubai, na Svjetsku izložbu EXPO 2020, finansirao je Huawei Technologies Banja Luka, odgovoreno je iz Ministarstva kominikacija i prometa BiH na zastupničko pitanje.
27.06.2022. u 08:06
get url
text

VEZANI TEKST - Huawei ministrima Juski i Mitroviću plaćao put i pozivao ih na prezentacije

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine prošle godine, neusvajanjem troškovnika, nije osiguralo novac za učešće Bosne i Hercegovine na ovoj šestomjesečnoj svjetskoj izložbi okončanoj krajem marta. Protiv su bili ministri iz HDZ-a nakon što Ministarstvo finansija i trezora BiH nije dalo pozitivno mišljenje na troškovnik smatrajući, između ostalog, da je mogao biti dodatno smanjen.

Na kraju se desilo da je Kanton Sarajevo preuzeo organizaciju i troškove učešća na ovom događaju.

No državni ministar očito nije otišao u Dubai zbog promocije Bosne i Hercegovine. Putovanje je platio Huawei pa ministarstvo na čijem je čelu Mitrović ne zna koliko je ono koštalo, iako su ranije u medijima naveli da su platili dnevnice. No to nisu naveli u odgovoru na zastupničko pitanje.

Naveli su tek da je osim ministra putovao i šef njegovog kabineta Radivoje Pajić.

Odgovorili su da je ministar u sklopu putovanja posjetio štand Bosne i Hercegovine na EXPO-u. Moguće usput, kad je već tu.

Kao dokaz su iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH poslali i skenirane dvije crno-bijele fotografije. Na jednoj Mitrović stoji ispred, pretpostavlja se, štanda BiH, za kojim je jedna žena i ništa više.

Vojin Mitrović na EXPO Dubai 2020.

Vojin Mitrović na EXPO Dubai 2020.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.