Sjećanje na Srebrenicu

Zvizdić s ministrom za vjere Velike Britanije

Objavljeno: 29.08.2018. u 14:47

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa ministrom za vjere Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske lordom Nicholasom Henryjem Bourneom i predsjednikom britanske humanitarne organizacije "Remembering Srebrenica" Azmijem Wakarom

Nastaviti aktivnosti koje se realiziraju u okviru sjećanja na Srebrenicu

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na velikoj podršci koju Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pruža Bosni i Hercegovini u procesu evropskih i euroatlantskih integracija.

Istaknuo je činjenicu da Vlada UK daje veliki značaj pomirenju i stabiliziranju odnosa na području zapadnog Balkana. Posebno je istaknuo veliku podršku sjećanju na žrtve genocida u Srebrenici.

Lord Bourne je je rekao da je izuzetno važno da se nastave aktivnosti koje se realiziraju u okviru sjećanja na Srebrenicu. Naglasio je da je važno da se o tome govori u Velikoj Britaniji kako se nikad ne bi zaboravilo ono što se desilo u Srebrenici. Istaknuo je da će Vlada Velike Britanije i u budućnosti nastaviti raditi na ovakvim projektima, posebno kad je u pitanju sjećanje na Srebrenicu.

Zvizdić i lord Bourneo su se složili da se genocid kao što se desio u Srebrenici, nikad ne smije dogoditi više nigdje u svijetu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izvor:   Raktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije