open-navfaktor-logo
search
Policija zbunjena
Misteriozni monolit pojavio se u pustinji Nevade
AUTOR: Faktor/BBC
19.06.2024. u 09:28
get url
text
FOTO: Facebook/LVMPD
Tokom vikenda u pustinji Nevade pojavio se misteriozni monolit, koji je potaknuo nagađanja o tome šta bi to moglo biti i ko je odgovaran za njegovu "instalaciju". Strukturu je primijetila policija Las Vegasa tokom misije potrage i spašavanja sjeverno od doline Las Vegasa.
- Vidimo puno čudnih stvari, ali pogledajte ovo! Kako je dospio tamo gore? - objavila je policija na društvenim mrežama.
Visoka, pravougaona, reflektirajuća struktura uočena je u blizini Gass Peaka, planinarskog područja u pustinji Nevada, piše BBC.
Monolit nalikuje drugim sličnim zagonetnim objektima koji su se 2020. pojavili širom svijeta. Ima i sličnosti s onim iz kultnog naučno-fantastičnog filma 2001: Odiseja u svemiru, koji je režirao Stanley Kubrick.
Prije otprilike četiri godine su se na raznim mjestima pojavili slični objekti, među kojima i jedan u američkoj pustinji Utah. U novembru 2020. ga je uočio pilot helikoptera. Otprilike u isto vrijeme pronađen je jedan u Rumuniji, kao i jedan u Kaliforniji te na na otoku Wight u Engleskoj.
Još jedan monolit se u martu pojavio na vrhu brda u Walesu. Očevici kažu da je skulptura izgledala savršeno ravno. Zasad nije poznato ko postavlja ove neobične objekte.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.