open-navfaktor-logo
search
Akcija Vizionar
Abdulah Skaka predat u nadležnost Tužilaštva KS
Bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru Abdulah Skaka predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.
24.05.2023. u 12:03
get url
text

VEZANI TEKST - Abdulah Skaka priveden u MUP KS, u toku ispitivanje

- Skaka će u Tužilaštvu biti zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenom - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Skaka je uhapšen u utorak zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, među kojima su zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave.

Kako je ranije potvrđeno za Faktor, Tužilaštvo KS bivšeg gradonačelnika Sarajeva tereti za davanje dara u vezi s izborom predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a sve kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva, odnosno kako bi sebi izdejstvovao drugi mandat na toj poziciji.

Bivši gradonačelnik Abdulah Skaka osumnjičen je i da je davao budžetski novac udruženjima i firmama u kojima su bili angažovani članovi njegove porodice i članovi porodice njegovih savjetnika, te je taj novac trošen nenamjenski.

Tereti se i za fingiranje određenih izvještaja, kao i da je nezakonito odobrio sredstva Grada Sarajeva za izgradnju rasvjete u vikend naselju Rajski Do u općini Trnovo (RS), gdje se, između ostalih, nalazi i njegova vikendica.

 

0J4A6323.jpg
1 od 1
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.