open-navfaktor-logo
search
Zajednička bitka
Adis je Mersiju zaprosio u bolničkoj sobi: Uprkos borbi za život ljubav krunisali brakom
Mersija Omeragić iz Gradačca i Adis Ahmić iz sela Goduša kod Visokog uprkos teškom životnom iskušenju odlučili su da se vjenčaju i da zajedno biju životne bitke.
17.05.2021. u 10:40
get url
text

Adis se zaposlio u Gradačcu, a njegovo srce osvojila je Mersija. Njihovu ljubavnu priču i snove o zajedničkom životu na trenutak su prekinuli Adisovi zdravstveni problemi.

Naime, iznenada je počeo osjećati bolove u glavi i bubrezima, imao je visok pritisak, a vid je počeo da mu slabi.

Bol je pokušao sakrivati, ali je za Mersijinu ljubav posjetio doktora u Gradačcu, pa onda i u Tuzli, gdje se ljubavna priča pretvorila u životnu bitku.

Doktori su se čudili kako je uopće izdržavao bolove jer su bubrezi skoro potpuno otkazali, a pritisak su mu teško spuštali u granice normale. Stradali su i krvni sudovi, a onda je sve počelo utjecati i na vid. Sve se to dešavalo u prethodnih par sedmica gdje je Adis počeo tugovati i klonuo je psihički bez svoje Mersije koja ga nije mogla viđati zbog pandemije koronavirusa, piše portal vipromo.ba.

Zatim je ljekar iz Tuzle osigurao bolničku sobu gdje su pozvali Mersiju. Kako nije znala razlog poziva, Mersija se plašila najgoreg.

Kada je stigla u sobu i kada su ostali nasamo, Adis je kleknuo, izvadio zaručnički prsten i pitao želi li se udati za njega.

Svi okovi stresa i brige su istog trena popucali, a Mersija je zaplakala od radosti i naravno pristala. U ljubavnom i životnom mozaiku, dio slagalice su popunili Adisovi roditelji koji su nakon puta u Gradačac dogovorili sa Mersijinim roditeljima nastavak ljubavne priče dvoje mladih. Mersijina porodica Omeragić je bila jasna. Adis i Mersija u dobru i zlu zajedno.

U subotu, 8. maja, Adisa i Mersiju je vjenčao efendija Rasim Alihodžić. Goduška džamija je bilo mjesto gdje su i zvanično postali muž i žena. Adis, iako već dvije sedmice na dijaliznom tretmanu, smogao je snage da zajedno sa Mersijom ispiše nove stranice zajedničkog života prepunog ljubavi. Dok su svatovi dolazili i prilazili kući, skoro svi su plakali. Suze radosnice i obrazi natopljeni brigom.

- Nemojte plakati. Dajte malo osmijeha. Dijalizni pacijent vam dolazi sa osmijehom. Nema predaje. Ja se nisam predao, nemojte ni vi - poručio je Adis nakon svadbenih petardi dobrodošlice.

Svadbene sitnice, darivanje mlade, a onda odlazak na medeni dan-noć u Travnik, pa povratak u Gradačac i Tuzlu na nastavak liječenja. A sve snage usmjerene su kako bi se Adisu osigurala transplantacija bubrega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.