open-navfaktor-logo
search
Samouvjereno
Arnel Isak: Očekujem podršku opozicije, četiri godine sam bio sa SDA, vidjeli su kako radim
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Arnel Isak (Snaga naroda) očekuje u ovom domu podršku opozicije kod glasanja za dopredsjedavajućeg umjesto Edine Gabela (SBiH). 
05.07.2023. u 12:37
get url
text

Tu ne vidi ništa sporno kazavši kako su se stranke u vlasti definitivno dogovorile da on ide za dopredsjedavajućeg.

Kao što je poznato, bilo je protivljenja zastupnika iz Naše stranke.

- Da, postignut je dogovor u vezi sa mojim imenovanjem. Očekujem kod glasanja i podršku opozicije iz razloga što sam ja četiri godine, prije svega, bio ministar u Vladi Zeničko-dobojskog kantona zajedno sa ministrima iz SDA. Vidjeli su kako radim. Oni su 2018. godine glasali za mene da budem ministar tako da očekujem i njihovu podršku jer znaju kako radim, znaju šta sam uradio kao ministar u Vladi ZDK i da sam za tu poziciju - govori Isak za Faktor.

Kaže kako ne zna da li će biti sutra imenovan za dopredsjedavajućeg.

- Ne znam kada će ići moje imenovanje, jeste dogovoreno, a da li će ići sutra ili naredne sedmice, to tačno ne mogu reći. Treba prvo Komisija za izbor i imenovanje koja treba da me predloži za imenovanje dopredsjedavajućeg - kazao nam je Isak ne odgovorivši da li njegove imenovanje ide u paketu sa prijedlogom kandidata za sudiju Ustavnog suda BiH.

Sutra za 10 sati zakazana je vanredna sjednica Zastupničkog doma FBiH kako bi se popunila radna tijela nedostajućim kadrovima. Primjera radi, Komisija za izbor i imenovanje je ostala bez dva kadra HDZ-a i trebaju ih zamijeniti drugi iz iste stranke. Ruke "Trojke" i HDZ trebaju kako bi predložili samo jednog kandidata za sudiju Ustavnog suda BiH i to Marina Vukoju bliskog HDZ-u čemu se protive iz SDA, DF-a, SBiH i NES-a. Oni su za to da se u Zastupnički na glasanje pošalje lista sa uspješnim kandidatima.

Po završetku vanredne sjednice počet će redovna na kojoj su, između ostalog, tri energetska zakona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.