open-navfaktor-logo
search
Važne poruke
Baerbock pisala Džaferoviću i Komšiću: Provoditi reforme bez produbljivanja etničkih podjela
Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock uputila je pisma predsjedavajućem i članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću pri čemu se osvrnula na svoju posjetu Sarajevu i poslala važne poruke za Bosnu i Hercegovinu.
20.04.2022. u 13:56
get url
text

Kako je Feni rečeno u Predsjedništvu BiH, Baerbock je u pismu istaknula da je imala priliku lično se uvjeriti u izvrsne bilateralne odnose između BiH i Njemačke, te je iskazala uvjeravanje da je Bosna i Hercegovina visoko na političkoj agendi Berlina.

- Njemačka će se i dalje zalagati za reformski proces u Bosni i Hercegovini i prevladavanje političke krize u Bosni i Hercegovini - dodala je.
 
U posebnim pismima ministrica vanjskih poslova Njemačke je poručila članovima Predsjedništva BiH da je s tačke gledišta Njemačke odlučujuće da svi politički akteri konstruktivno sarađuju i dosljedno rade na provedbi političkih reformi, naročito u oblasti vladavine prava, kao i da se etnička podjela zemlje ne produbljuje.
 
Bearbock je zahvalila članovima Predsjedništva na ljubaznom prijemu i odličnom razgovoru, dodajući da se raduje nastavku razmjene mišljenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.