open-navfaktor-logo
search
Čestitao i gradonačelnik
Banjalučka Ferhadija: Ramazanski bajram počeo u vedrini, svjetlu i ljepoti
AUTOR: Autor: Anadolija
10.04.2024. u 09:02
get url
text
Mnogobrojni vjernici iz Banje Luke, drugih gradova u Bosni i Hercegovini i inostranstva klanjali su jutros bajram-namaz u Ferhat-pašinoj džamiji u Banjoj Luci, gdje je hutbu kazivao muftija banjalučki Ismail ef. Smajlović.
- Želim čestitati svim muslimanima Bajram Šerif Mubarek Olsun i svim građanima poželjeti da se u danima Bajrama osjećaju ugodno i da podijele ove radosti koje muslimani obilježavaju širom svijeta. Kao muftija banjalučki želim podijeliti radost i zadovoljstvo što današnji Ramazanski bajram počinje u vedrini, u svjetlu, u ljepoti onako kako to priliči Banjaluci kao gradu. Raduje me da na licima naših vjernika, građana, prepoznajem vedrinu, raspoloženje onako kako je to tradicija, kako je to običaj - rekao je muftija banjalučki i dodao da se nada da će u bajramskim danima imati priliku da razmjene mnogo pozitivne energije, lijepih riječi i onoga što će potaći da se u narednom periodu ide u bolje sutra.
Gradonačelnik vjernicima čestitao Bajram
FOTO: Anadolija
Ovaj praznik poseban je i za Mustafu Dervišića, porijeklom iz Banje Luke, a koji je došao iz Švicarske kako bi klanjao bajram-namaz u Ferhadiji.
- Ako sam mogao 20 sati da vozim da bi stigao na ovaj dan u svoj rodni grad, onda mi znači puno - kazao je on.
Kaže da se putovanje isplatilo, jer i 25 sati da je vozio, neprocjenjivo je vidjeti svoj rodni grad.
- Došao sam ekstra sa rođakom da klanjam bajram-namaz i evo klanjao sam i stvarno sam se iznenadio koliko je lijepo i dobro - kazao je Tufik Vuković, koji je došao iz Jajca.
Dodao je da bajram-namaz klanja otkako zna za sebe, a godinama je imao želju da dođe u Ferhadiju, prije nego što umre.
- Sad mi je drago, ne bih žalio sada kada bih umro - dodao je on.
Po završetku bajram-namaza vjernicima okupljenim u dvorištu Ferhadije praznik je čestitao i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.