open-navfaktor-logo
search
Riješen problem
BHRT i FTV potpisali sporazum o saradnji, sredstva od RTV takse bit će raspoređena idućih dana
AUTOR: Fena
30.05.2024. u 16:39
get url
text
RTV dom
RTV dom
Generalni direktori BHRT-a Belmin Karamehmedović i RTV FBiH Džemal Šabić potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji, uz posredovanje Ministarstva komunikacija i prometa BiH.
- Ovaj sporazum predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije u kojoj se našao BHRT. Nakon agonije i neizvjesnosti za ovu medijsku kuću i radnike koja je trajala pola godine, sredstva prikupljena na računu Elektroprivrede BiH od RTV takse bit će raspoređena idućih dana. Nakon potpisivanja ovog sporazuma i doznačavanja novca na račun BHRT-a radnicima će biti isplaćena plaća, a dogovoreni su i budući, međusobni odnosi i obveze između BHRT-a i FTV-a - saopćeno je iz Upravnog odbora BHRT-a.
Pored sporazuma o saradnji, kako se navodi, generalni direktor BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju RTV takse.
-BHRT zahvaljuje ministru komunikacija i prometa BiH Edinu Forti na posredovanju i traženju rješenja, kao i svim drugim akterima koji su dosad bili podrška BHRT-u - navodi se u saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.