open-navfaktor-logo
search
Dodijeljen ugovor
Bolnica u Mostaru za polovnu limuzinu dala više od 111.000 KM
Sveučilišna klinička bolnica Mostar kupila je polovno putničko vozilo za čak 111.150 KM.
23.09.2021. u 11:06
get url
text

Prema obavještenju koje je u srijedu objavljeno na Portalu javnih nabavki, ugovor za kupovinu polovne limuzine po ovoj cijeni dodijeljen je firmi M.R.M. Export-import Ljubuški.

Ova firma bila je jedini ponuđač, a u odluci o dodjeli ugovora navedeno je, između ostalog, da je "nesporno da je odabrani ponuditelj dostavio ekonomski najpovoljniju ponudu".

Tender za auto za SBK Mostar

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača potpisao je direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić, čiju izjavu nismo uspjeli dobiti.

Tenderom je traženo da polovna limuzina bude automatik, da ima pogon na sva četiri točka, da je metalik, i proizveden najranije 2019. godine sa pređenih maksimalno 60.000 kilometara.

Zahtijevano je i da ima najmanje šest zračnih jastuka, LED svjetla, multifunkcionalni kožni upravljač sa tri kraka, kao i vanjske retrovizore koji su električki podesivi, preklopivi i grijani.

Ova limuzina, nabavljena "za potrebe Sveučilišne kliničke bolnice Mostar", treće je po redu najskuplje vozilo nabavljeno u našoj zemlji, prema bazi koju vodi Birn. I prva dva vozila kupljena su od firme M.R.M. Ljubuški. Riječ je o vozilu koje je ove godine za potrebe direkcije kupila Elektroprivreda HZHB za skoro 156.000 KM, te o vozilu koje je ove godine kupila Općina Prozor/Rama za potrebe načelnika Joze Ivančevića za oko 131.000 KM.

I Ministarstvo finansija i trezora BiH je 2016. godine kupovalo vozila od ovog preduzeća iz Ljubuškog, kao i neke druge javne institucije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.