open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Burno u Brčkom: SDA i SBiH pokreću smjenu Nišića, kandidat za gradonačelnika Iljazović
Abdulah Iljazović kandidat je za gradonačelnika Brčko distrika Bosne i Hercegovine, saopćeno je na današnjoj press konferenciji u gradu na Savi.
11.08.2023. u 11:54
get url
text

VEZANI TEKST - Sprema se smjena gradonačelnika Brčkog Zijada Nišića, inicijativu potpisalo sedam zastupnika

Pet zastupnika Stranke demokratske akcije, Iljazović, koji za sebe tvrdi da je član Stranke za BiH (prije toga bio u Narodu i pravdi), ali je u Skupštini nezavisni zastupnik, te Bahrija Ribić (SBiH) podnijeli su inicijativu za smjenu sadašnjeg gradonačelnika Zijada Nišića (SBiH). 

- Ja u Skupštini djelujem kao nezavisni zastupnik, ali sam član SBiH. Mnogo je razloga za smjenu Nišića, kako zbog lošeg rada kao gradonačelnika tako i odnosa unutar SBiH. Očekujem da će u našem probosanskom bloku od ovih početnih sedam zastupnika na kraju biti 10.

Lakše je raditi sa SDA nego sa "Četvorkom". Sada nas očekuju razgovori s predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda i vjerujem da će oni prihvatiti uhodani princip većine u bošnjačkom bloku i podržati naš prijedlog o smjeni i stati iza moje kandidature. U suprotnom, može doći do problema - kazao je Iljazović. 

Upitan da li njegova prošlost, optuživan za dilanje droge, može biti prepreka imenovanju, Iljazović je odgovorio:

VEZANI TEKST - Kandidat NiP-a optuživan za dilanje droge: "Poštenje prije svega, kod mene je gram bio gram"

- To će biti diskriminacija ako mi zbog prošlosti uskrate da obavljam ovu dužnost, jer imam podršku naroda.

Esed Kadrić (SDA), kojeg je na mjestu gradonačelnika prije pet mjeseci naslijedio Nišić, smatra da se u Brčkom slabo radi.

- Ovih pet mjeseci obilježio je period zastoja u Brčkom. Sve što je Nišić obećao nije ispunio. Nema volje, nema odgovornosti, prepustio se utjecaju pojedinaca. Očito se ne snalazi na ovoj funkciji. Neka odstupi, bolje to nego da se ne nađe u situciji da se smjenjuje - poručio je Kadrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.