open-navfaktor-logo
search
Stvari su se promijenile
Cerić: Srpska pamet i politika treba shvatiti da više ne prolaze riječi Dobrice Ćosića
Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Mustafa Cerić izjavio je kako "srpska pamet i politika trebaju shvatiti da više ne prolaze riječi Dobrice Ćosića o tome kako u Srbiji više puta izgovorena laž postaje istina"
26.07.2021. u 13:38
get url
text

Cerić je poručio kako su se stvari promijenile, te da sada važi pravilo da više puta dokazana činjenica postaje globalna istina.

Cerić je danas u Sarajevu prisustvovao promociji knjige "Majka Hatidža", autorice Esnefe Smajlović-Muhić, koja govori o životu srebreničke majke Hatidže Mehmedović.

Odgovarajući na pitanja novinara Cerić je kratko prokomentarisao reakcije iz bh. entiteta RS nakon što je odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Bivši poglavar IZBiH kazao je kako mu je žao što "srpska pamet i politika kroz SANU i Srpsku crkvu još ne shvata da, kao što je govorio Dobrica Ćosić, 'u Srbiji više puta ponovljena laž postaje istina', to više ne važi".

- Stvari su se promijenile. Sada važi pravilo da više puta dokazana činjenica postaje globalna istina i meni bi bilo jako drago da to srpski narod razumije, da shvata to da više ne prolazi Ćosićeva uputa da je laž kod Srba utjeha - rekao je Cerić, te dodao:

- Ja bih savjetovao srpskom narodu, kojeg mi Bosanci ne mrzimo već želimo da se urazume i shvate da se više ne može negirati zločin genocida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.