open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Cikotić sa komandantom NATO štaba u Sarajevu Edwardsom: Nastaviti provoditi Program reformi
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić razgovarao je danas u Sarajevu sa komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Williamom Edwardsom.
20.11.2020. u 15:21
get url
text

Ocijenjeno je da je kroz dosadašnje partnerske odnose ostvarena funkcionalna saradnja, koja se ogledala i kroz brojne obuke i vježbe u cilju jačanja sistema zaštite i spašavanja za odgovor na eventualne prirodne i druge nesreće, ali i kroz konkretnu materijalnu pomoć za jačanje kapaciteta institucija BiH.

Ukazano je na važnost nastavka provođenja Programa reformi u cilju podizanja standarada u oblasti sigurnosti te jačanja sposobnosti institucija BiH da adekvatno odgovore na sigurnosne izazove. Ministar Cikotić je ponovio odlučnost BiH za jačanje partnerskih odnosa i nastavak saradnje sa NATO-om te spremnost za zajedničku borbu protiv globalnih sigurnosnih izazova.

S obzirom da brigadni general Edwards uskoro odlazi sa pozicije komandanta NATO štaba u Sarajevu, ministar Cikotić mu je poželio mnogo uspjeha na novoj dužnosti i u nastavku profesionalne klarijere, saopćilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.