open-navfaktor-logo
search
Nakon sastanka koalicionih partnera
Čović: Ako usvojimo budžet kako smo dogovorili, koalicija će postojati. Žao mi je što ih nisam vodio na ručak
AUTOR: Faktor
01.07.2024. u 17:05
get url
text
Sa sastanka u Mostaru
Sa sastanka u Mostaru
FOTO: Fena
Nakon održanog sastanka predstavnika političkih stranaka koalicije na niovu Bosne i Hercegovine javnosti se obratio predsjednik HDZ-a Dragan Čović.
- Nakon dosta rasprava, ključna stvar koju smo dogovarali je naš pristup Evropskoj uniji. U tom duhu smo potpisali jedan zajednički zaključak koji veže pet stranaka i dogovorili da budžet BiH bude na sjednici u četvrtak i da bude usvojen u hitnoj proceduri – kazao je Čović.
Kako je pojasnio, potpisani zaključak se odnosi na budžet i "nekoliko stvari koje trebaju zajednički uraditi u narednih mjesec dana". Odgovarajući na pitanja novinara, kazao je da se to odnosi na ekonomska pitanja.
- Ako usvojimo budžet kako smo dogovorili u četvrtak, koalicija će postojati – odgovara na pitanje novinara.
Komentarisao je i današnje žrijebanje CIK-a za dodjelu jednog mandata delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz entiteta Republika Srpska.
- Dom naroda, kao i PSBiH, ima i svoje goste, sjednica je otvorena za javnost, tako da može svako doći. Poslovnički se zna ko odlučuje – govori on.
Na pitanje novinara zašto se samo on obraća danas, Čović kaže:
- Nema iznenađenja. Zahtjev kolega je bio da izađem ja, kao domaćin. Inače kad nas je puno, kao i danas, atmosfera je izvrsna. Žao mi je što ih nisam odveo na ručak.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.